Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 19. SZÁM - 2007. május 31.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A bűnökért fizetünk
A rendőrségi botrányt rákenik a főrendőrökre, meg egy miniszterre. Lehet, hogy miniszterből még leváltanak egyet-kettőt, de ez a lényegen nem változtat. A rendszerváltás utáni bűnökért lakolunk most, csak az a baj, hogy nem a politikusok, hanem, mi emberek. Számtalanszor leírtam én is, hogy a törvények nem jók.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Árpád szobrot akar a Munkáspárt
Magyarország válságban van, gazdasági, politikai és erkölcsi értelemben egyaránt. Ebben az értékelésben egyetértett dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, akik a múlt szerdán, Tatabányán találkoztak.
[tovább a teljes cikkre]

 

Fiam, te nem lehetsz NATO-katona!
Te a Néphadseregre, a népre esküdtél fel. Fiam, te nem lehetsz NATO-katona!Ezeket a szavakat mondta Molnár Dániel, nyugállományú honvéd ezredes nem sokkal
[tovább a teljes cikkre]

 

Jó lehetőség Borsodban
Mezőkövesden kezdte múlt csütörtöki borsodi programját Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. Tállai András mezőkövesdi polgármester, aki a Fidesz-KDNP színeiben nyerte el a mandátumot, szívélyesen fogadta a vendégeket, köztük Budai Ferenc megyei elnököt és Váli Zoltán, leendő választókerületi KB-képviselőt.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kánikulai mini-interjú Thürmer Gyulával
Hogy bírja öltönyben ilyen melegben? Egészen jól, oly annyira megszoktam, hogy már szeretem is. A megyei önkormányzati vezetők, polgármesterek engem is öltönyben fogadnak. Nem mehetek vendégségbe egy szál pólóban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Levél Dombiratosról
Ma még nem állnak hosszú sorokban a pártirodák előtt az emberek, hogy belépjenek a Munkáspártba. De azért ma is sokan vannak, akik hozzánk jönnek. Miért? Nos, minden embernek megvan a maga saját oka és magyarázata, de mindegyikben közös, hogy az emberért, a közösségért akarnak tenni, és gyűlölik a kapitalizmust. Hallgassuk meg egy leendő elvtársunkat, Bodor Mária Magdolna elvtársat Dombiratosról, aki éppen ezekben a napokban jelentkezett a pártba:
[tovább a teljes cikkre]

 

A vasúti kedvezmények eltörlése ellen
A Magyar Kommunista Munkáspárt Nyugat-Dunántúli Regionális Elnöksége mélységesen elítéli azt az újabb kormánymegszorítást, amely ismét a munkavállalók kedvezményeit csorbítja.
[tovább a teljes cikkre]

 
Baloldali Front

Erősödik a Baloldali Front
A Baloldali Front vezetése március 23-án, szerdán már másodszorra járt Egerben az ifjúsági szövetség helyi szervezetének szervezése ügyében. A vezetés nagyon jó tapasztalatokkal tért haza.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Kommunista lett Sztálingrád polgármestere
Roman Grebnyikov, az Orosz Föderáció Kommunista Pártjának képviselője nyerte a volgográdi rendkívüli polgármesterválasztást.
[tovább a teljes cikkre]

 

Elnökválasztás Szíriában
Május 27-én, vasárnap népszavazást tartottak Szíriában. Az április végén sorra került parlamenti választások után ez volt a második alkalom, amikor a szír választók véleményt mondhattak a Baath Arab Szocialista Párt politikájáról.
[tovább a teljes cikkre]

 
Történelem

Nevessük együtt Kádárral
Fekete pont
Kádár 1987 októberében ellátogatott Kínába. Az esemény már önmagában is történelmi jelentőségű volt, hiszen a megelőző két évtizedben a pártkapcsolatok lényegében szüneteltek Magyarország és Kína között. Kádár ekkor találkozott Kína akkori tényleges vezetőjével, Deng Xioapinggel.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Lánckereskedelem
Ma Magyarországon nem illik úgy elmarasztalni a szélsőjobboldalt, (miépesek, nyilasok, jobbikosok), hogy egyúttal ne "sújtanának le" a kommunistákra is, nehogy bárki abban a tévhitben éljen, miszerint a bíráló elnéző az igazi baloldallal szemben. Ez utóbbi a "nemzeti" oldal szemében mindennél nagyobb bűnnek számít.
[tovább a teljes cikkre]

 

Politikai praktikák
A jelen visszásságainak taglalása közben a kezdet politikai anomáliái felidézésének is helye van. Rendszerváltást fájlaló állampolgárként bizonyos korabeli trükkökre emlékszem.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Mi iS az a termelés Elméleti olvasmányaink során már találkoztunk a munka, a termelés, a termelőerők, a társadalom fogalmaival. Tegyük most őket rendszerbe! Nézzük meg, hogyan is működik a társadalom!
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Petíció Kádár János 95. születésnapjának előestéjén
A Munkáspárt elnöksége május 25-én petícióban sürgette a Kádár János sírjának meggyalázásával kapcsolatos nyomozást, a közvélemény tájékoztatását. Thürmer Gyula a Miniszterelnöki Hivatal előtt újságírók gyűrűjében ismertette azt a petíciót, amelyet a párt vezetése Szilvásy Györgynek, a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő miniszternek címzett.
[tovább a teljes cikkre]

 

Hárommillió koldus országában üzleti biztosítás
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete tiltakozik az úgynevezett vegyes biztosítás bevezetése ellen. Ez esetben az üzleti biztosítók - profitorientált természetüknél fogva - az egységes nemzeti kockázatközösség forrásaiból kivonnák a legtehetősebb befizető réteget, s ezzel a "megmaradó" Országos Egészségbiztosítási Pénztár forrásai tovább szűkülnének.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megemlékezés Marosán Györgyről
A Magyar Kommunista Munkáspárt Nagy-Budapesti szervezete idén is megemlékezett Marosán György elvtársról, születésének 99. évfordulóján.
[tovább a teljes cikkre]