Cikkek
 

Új lendülettel Győrben

Pártélet

Vajda János alelnök, Sipőcz Sándor, Győr megyei elnök, Borkai Zsolt, Győr városi polgármester, Thürmer Gyula és Pénzes András kb-megbízott
Vajda János alelnök, Sipőcz Sándor, Győr megyei elnök, Borkai Zsolt, Győr városi polgármester, Thürmer Gyula és Pénzes András kb-megbízott

A külföldi befektetők az utóbbi időben meggondolják magukat, hogy Győrbe jöjjenek, pedig Győr az ország fejlett részéhez tartozik. Tartanak a bizonytalanságtól, a magas adóktól. Inkább mennek a pár kilométerre lévő Szlovákiába. - mondta Borkai Zsolt, Győr polgármestere Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének, aki a múlt héten Vajda János alelnök kíséretében ellátogatott Győrbe.

Szívesen várom a Munkáspárt javaslatait és aktív bekapcsolódását a városi politikai életbe - tette hozzá. Hasonló hangnemben nyilatkozott dr. Szakács Imre, Győr-Moson-Sopron megye közgyűlésének elnöke. Önök is fellépnek a kórházak eladása, az egészségügy tönkretétele ellen, önök is munkahelyeket akarnak teremteni, akárcsak mi - mondta a közgyűlési elnök, aki a Fidesz színeiben került be.

Thürmer Gyula megerősítette, hogy rendkívüli időket élünk, amikor nem az ideológiai különbségekről kell vitatkozni, hanem a magyar társadalom megmentésének útjait kell keresni.

Minden KB-képviselőtől azt várjuk, hogy terjesszék A Szabadságot, szervezzenek politikai akciókat, és végül legyenek a Munkáspárt jelöltjei a választásokon. Ezt már Thürmer Gyula mondta a párt megyei KB-képviselőinek tanácskozásán. A párt bizalmat helyez a jelöltekbe, szellemi és anyagi eszközöket fog rájuk költeni.

A párt joggal vár munkát és teljesítményt a jelöltektől Győrben is, és másutt is. Ezt a munkát csak olyanok vállalják, akik akarják is és tudják is teljesíteni! - húzta alá a párt elnöke.

A tanácskozáson részt vett Sipőcz Sándor megyei elnök és Belovitz Károly KB-tag is. Egyetértés volt abban, hogy az elmúlt években Jakus László és Markó Gábor vezetésével Győrben kialakult egy lelkes fiatal csapat. Ballai Nikolett, Jakus Csilla, Karászek Norbert nevét sokan megismerték a pártban.

Kivették részüket a kórházak eladása elleni akciókban, sok-sok út ötlettel gazdagították a pártot, de az aktivitásuk megcsappant. Mindenki egyetértett abban is, hogy ez így nem maradhat, hiszen a 2006. évi parlamenti választásokon a három győri választókerületből csak egyben sikerült a kopogtatókat összegyűjteni.

A Győr városi aktívaértekezlet résztvevői
A Győr városi aktívaértekezlet résztvevői

Az önkormányzati választásokon pedig egyetlen jelöltnek sem tudtuk a cédulákat összeszedni. 2010-ben viszont nagy feladatok állnak előttünk. Pénzes András főiskolai hallgató, aki a hivatalos látogatásokon is részt vett, saját tapasztalatai alapján megerősítette, hogy a Munkáspárt fogadtatása kedvező. Tavaly a választásokon még a kollégiumában is sokan kirakták az ő választási plakátját. Nincs mitől tartanunk, de jobban és szervezettebben kell dolgoznunk.

A beszélgetésbe bekapcsolódott Kovács István, a KB Pest megyei tagja is. A PDSZ-aláírásgyűjtésben sokan segítettek nekünk pártonkívüliek is, és Győrben is érezhető, hogy nyitottak felénk az emberek. Sok emberhez eljuthatunk az interneten is, terjeszthetjük A Szabadságot a munkahelyi munkatársaink és ismerősök között, tarthatunk az utcán könyvbemutatókat, nyilvános sajtótájékoztatókat. A győri beszélgetés után, úgy tűnik, van remény arra, hogy új lendületet vesz a Munkáspárt Győrben.