Cikkek
 

Nemet az Egészségügyi Szolgálat privatizációjára

Pártélet

Paulik Péter és Thürmer Marianna átnyújtják a petíciót Gegesy Ferencnek
Paulik Péter és Thürmer Marianna átnyújtják a petíciót Gegesy Ferencnek

2007. június 20-án a Ferencvárosi Önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatót a IX. kerület két nemrégiben kinevezett központi bizottsági megbízottja. Thürmer Marianna, a 12-es és Paulik Péter a 13-as országgyűlési választókerület KB-megbízottja tiltakozott a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat tervezett privatizációja ellen.

Ezen a napon ült össze az önkormányzati közgyűlés, ahol tárgyalták Pál Tibor, szocialista alpolgármester javaslatát, amely által a 60 ezer ferencvárosi polgár egészségügyi ellátása kerülne veszélybe.

Paulik Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jelenleg regnáló önkormányzati vezetés a választásokon nem kapott a választóktól felhatalmazást a magánosításra.

Követelte, hogy az önkormányzati képviselők utasítsák vissza ezt a javaslatot és tegyenek meg mindent a jelenlegi egészségügyi rendszer további korszerűsítéséért.

A kerület vezetésének rá kellene döbbennie, hogy nem feszítheti a végsőkig a húrt - mondta Paulik Péter.

Dr. Gegesy Ferenc, Ferencváros polgármestere a sajtótájékoztató után átvette a Magyar Kommunista Munkáspárt petícióját és ígéretet tett, hogy még a testületi ülés előtt eljuttatja valamennyi képviselőnek.

Részletek a petícióból:
„A Magyar Kommunista Munkáspárt fővárosi elnöksége és ferencvárosi szervezete tiltakozik az ellen, hogy Ferencvárosi Önkormányzat a mai napon a lakosság megkérdezése nélkül de facto privatizálni kívánja a kerület teljes körű járóbeteg ellátását, sőt az alapellátások önkormányzati feladatait, menedzselését is.
Veszélyezteti a mintegy 60 ezer ferencvárosi lakos egészségügyi ellátásának biztonságát, akik évente 265 ezer rendelésre szorulnak évente. Azt a feladatot, amit a szolgálat közel 400 munkatársa – orvosok, nővérek, asszisztensek – a nehéz körülmények között is felelősségteljesen elláttak, most egy egyszerű pályázat útján kiválasztandó, bizonytalan szolgáltatóra kívánják bízni.
Nem ez a megoldás! Követeljük, hogy teremtsen több pénzt a közfeladatokra az önkormányzat a más önkormányzati ingatlanok szakszerű hasznosításából. Véget kell vetni a külső-ferencvárosi telkek elkótyavetyélésének, az átláthatatlan telekügyleteknek. Akkor lenne forrás a működtetésre, és nem kellene ez a burkolt privatizáció.“
A petíció teljes szövege olvasható a Munkáspárt honlapján, a www.munkaspart.hu - n.