Cikkek
 

Titakozás a csepeli Kis-Duna part beépítése ellen

Pártélet

A Magyar Kommunista Munkáspárt csepeli szervezete tiltakozik a csepeli Kis-Duna part beépítése ellen.

Tűrhetetlen, hogy az MSZP-többség irányította önkormányzat, élén Tóth Mihály polgármesterrel, engedélyezi többszintes lakópark építését közvetlenül a vízparton.

Csepel egyik legszebb természetes, csendes környezetétől, a pihenés a kikapcsolódás lehetőségétől fosztva meg az itt lakókat és Csepel egész lakosságát. Az önkormányzat nem először hozott a lakosság érdekeit sértő döntéseket, határozatokat. Ilyen volt a csepeli kórház megszüntetése, a 71-es busz új útvonalának kijelölése, a veszélyes hulladék tárolásának engedélyezése a gyár területén.

Az önkormányzat egyszerűen nem veszi figyelembe a lakosok érdekeit, kérését és követeléseit. Utólag próbálja el nem fogadható indokokkal megmagyarázni döntéseit.

Felszólítjuk Tóth Mihály polgármestert és az önkormányzat képviselőit, minden rendelkezésre álló eszközzel, jogi lépéssel akadályozzák meg a Kis -Duna melletti terület beépítését.

Követeljük, hogy a hasonló eset elkerülése végett, vizsgálja felül az önkormányzat a beépítésre alkalmas területek helyszíneit, és hogy ne lehessen rá kiadni építési engedélyt, rendeljen el -akár ideiglenesen - is építési tilalmat.

A lakosság véleményét kikérve lehet majd dönteni a későbbi építés kérdésében.

A Munkáspárt kerületi szervezete támogatja, egyetért a csepeli lakosság érdekérvényesítő küzdelmét, harcát. Ismételten felszólítjuk Tóth Mihályt, hogy úgy vezesse az önkormányzat testületének munkáját, hogy Csepel lakosságának alkotmányos jogai ne sérüljenek.