Cikkek
 

Elindult a munka Pest megyében is

Pártélet

Gyimesi István polgármester
Gyimesi István polgármester
1950. január 3-án született Budapesten. 1970 óta házas, két felnőtt gyermeke van, Olga és Róbert. 2005-ben született unokája.
1990-től polgármester Gyálon. Képzettségét tekintve képesített könyvelő, vállalati tervező és statisztikus.

2007. június 22-én elindult a még fokozottabb politikai munka Pest megye 4-es régiójában.

Mendel Lajos invitálására történt meg a városlátogatás a 7-es országgyűlési választókerültben, Gyálon.

Elsőként Gyimesi István polgármestert kereste fel a munkáspárti delegáció. A csapatban Székely Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt Nagy-Budapesti Regionális Elnöke, Kuti István, a 7-es számú országgyűlési választókerület központi bizottsági-megbízottja, és természetesen Mendel Lajos, a Nagy-Budapesti Regionális Elnökség tagja, - aki maga is gyáli lakos már több évtizede - volt jelen.

Szerencsére a gyáli polgármesternél nem ez volt az első munkáspárti látogatás. Járt nála már Thürmer Gyula is, és az ottani pártcsoport tagjai is ismerik őt.

A polgármester most is szívélyesen fogadta a vendégeket, bár az előző éjszakai vihar komoly károkat okozott a városban, és így sok elfoglaltsága volt. Elmondta, hogy örül annak, hogy van Gyálon Munkáspárt, mivel a város sokszínűségét bizonyítja. A mezei virág is úgy szép, ha sokféle szín van benne - mondta.

Ezután a város 2003-ban felavatott kultúrális központját mutatták be. Az épület művelődés-szervezője elmondta, ez a település központja, nem csak előadóművészek, de civilszervezetek, terhesgondozás is van, a könyvtáron túl.

A látogatás végén Mendel Lajos házában gyűlt össze a gyáli aktíva, párttagok és szimpatizánsok. A beszélgetés alatt szóba került a párt helyzete, lehetőségei és természetesen a jövőbeli feladatok.

A látogatás végén Székely Péter oklevelet adott át Zente Józsefnek, párttagsága ötvenedik évfordulója alkalmából.