Cikkek
 

A Munkáspárt Nőtagozatának gyűlése

Pártélet

Elől: Csikány Józsefné, az újraválasztott elnök, mögötte Toma Gyuláné
Elől: Csikány Józsefné, az újraválasztott elnök, mögötte Toma Gyuláné

Zuglóban, az Ilka utcában a múlt szombaton vártuk az ország minden pontjáról érkező nőtagozati küldötteket.

Nagy volt a készülődés. Kezdésre terített asztal, Kádár-szórólap, újság, könyv várta a meghívottakat. Jól kezdődött a nap, Kiss Szabó Zoltánné négy példánnyal gyarapította az A Szabadság ujságunk előfizetőinek táborát, ezzel bekapcsolva Zirc és környékét is pártunk vérkeringésébe.

Az országos elnökasszony nagyon alapos munkával készült a tisztújító értekezletre. 1992-től, az alapítástól ismertette a szervezet életének alakulását, méltón emlékezve meg az elődökről. Mint a párt Központi Bizottságának tagja, pontos helyzetelemzéssel tárta a párt mai valóságát a jelenlévők elé.

Hangsúlyt kapott a kapitalizmus elleni harc, a párt anyagi helyzete, a fiatalítás szükségszerűsége, valamint az a tény, hogy jelenleg kisebb, de letisztult létszámmal kell a harcban helytállnunk.

Nagyon jó, közösségteremtő ötletek hangzottak el, festménykiállítás, egymást megvendégelő helyismereti kirándulás, közös kulturális esemény-látogatás, sőt egy vidékre kihelyezett nőtagozati ülés lehetősége is megfogalmazódott. Magunk között voltunk, kötetlenül beszéltünk belső életünkről.

Elvégeztük a tanácskozásra rótt feladatunkat is, megválasztottuk a Nőtagozat Országos Elnökségét. Mindenki nagy örömére, vállalva a funkció folytatását, országos elnök lett Csikány Józsefné, Anikó, alelnöknek egy régi motorost, Balogh Attilánét, Évát és egy fiatal elkötelezettet, Thürmer Mariannát választottunk meg.

A további elnökségi tagokat abban a tudatban választottuk meg, hogy előzetes vállalásuknak teljes odaadással kívánnak majd eleget tenni.

Az új elnökség számos új ötlettel rukkolt elő, és természetesen a Nőtagozat hagyományait is folytatni kívánja. Új színt akarunk vinni a szervezet életébe, hogy minden eddiginél hatékonyabbak és sikeresebbek lehessünk. Céljaink között szerepel, hogy egy honlap elkészítésével az interneten is el tudjuk érni a nőtársainkat, különösen a fiatalokat.

Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Nőtagozat a jövőben is segítője, támasza legyen a pártnak, és egyre több sikert érjen el.
Sokat vesztettek a távolmaradottak.

Mindenki érezhette, hogy a nőkre, mint mindig, kemény feladat vár, de ebben a munkában vannak tettrekész segítőtársak.

B.É - T. M.