Cikkek
 

Egy nap Felső-Bácskában

Pártélet

Balszemmel című könyv dedikálása a bajai piacon

A politikának nagyobb figyelmet kell fordítania Bajára és környékére. A multitól nem várható a jövő, a magyar kis- és középvállalkozót kell támogatni. Az idegenforgalmat kell fejleszteni a térségben, és ehhez itt kell képezni szakembereket. Felső-Bácska szellemi értékeit kell megőrizni, és ezért nem bezárni kell az iskolákat, hanem fejleszteni.

Ezekről a kérdésekről esett szó azon a találkozón, amelyre a múlt héten került sor Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke és Révfy Zoltán, Baja polgármestere között. Egyetértettek abban is, hogy új politikára van szükség, olyan politikára, amely jobban számol a munkások, a dolgozók, a szegény rétegek érdekeivel.

Nagybaracska polgármestere, Király Sándor régi ismerősként köszöntötte Thürmer Gyulát. Legutóbb a háborús időkben találkoztak, amikor a magyar-szerb határ túloldalán még szóltak a fegyverek, és a külföldi vállalkozók azért nem jöttek a térségbe, mert féltek a háborútól. Ma már nincs háború, a külföldi tőke mégsem nagyon jön, mert nincs út. Ráadásul nem is szerepel a kormányzati tervekben, hogy Felső-Bácskát autópályával kötnék össze a fővárossal.

Ez sem lenne elviselhetetlen gond, állapították meg mindketten, ha a magyar kormány támogatná a térség kis- és középvállalkozóit. A mai adóterheket azonban a vállalkozók már nem tudják továbbhárítani. A nagybaracskai gyógyfürdőbe egész napra hatszáz forintért lehet bemenni, mégis nagyon sokan nem tudják megfizetni, mert szegény a falu népe. Ez utóbbit már a kitűnő vizű nagybaracskai fürdő vezetője, Ferenci Ferenc tette hozzá.

Olvassa el polgármester úr! - látogatóban Révfy Zoltán polgármesternél

Az egész napos program a bajai piacon kezdődött, ahol a párt helyi tagjai kora reggel óra árulták a Balszemmel kötetet. Ügyes megoldást választottak, helyet vettek maguknak a standon az árusok között. Nem sokkal később Thürmer Gyula is csatlakozott, és a siker nem maradt el. Rövid idő alatt mintegy 10 ezer forint értékben adtak el könyveket.

Este a bajai Duna Szállóban hivatalosan is bemutatták a Balszemmel című kötetet a helyi sajtónak és az érdeklődőknek. Az író-olvasótalálkozó, és az egész napos program lelke és motorja Kalapos Mária, a Központi Bizottság tagja volt. Kiss Lászlóné megyei elnökkel, Molnár Ferenc nagybaracskai elnökkel együtt kitették a lelküket a sikerért. A résztvevők nevét még hosszan lehetne sorolni, mert a párt megyei tagsága magáénak érezte a programot. Sokan elkísérték a párt elnökét a városi sétákra, és Nagybaracskán bajai halászlé mellett kötetlen beszélgetésre is sor került.