Cikkek
 

Felháborító diszkrimináció Szegeden

Baloldali Front

A Baloldali Front aktivistái a diszkrimináció elleni tiltakozó szórólapot osztogatják a Szegedi Ifjúsági Napok főbejáratánál

A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség a Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) "A pártok ifjúsági tagozatának megjelenésére a Szegedi Ifjúsági Napok programhelyszínén" című pályázatára már a nyár elején benyújtotta kérelmét. A Baloldali Front nem nyert ezen a pályázaton. A SZIN pályázati elbírálói egy egymondatos válaszban közölték ezt a szervezettel, hogy a pályázatunk nem kap támogatást. További indoklás nem volt.

Csak a parlamenti pártok fiataljai vehetnek rajta részt, ők nyerték meg a lehetőséget, annak ellenére, hogy a felhívás minden politikai párt ifjúsági szervezetéhez szólt.

A Baloldali Front vezetése ezt felháborító diszkriminációnak tartotta. Fontos, hogy mindenki számára világossá tegyük: ha van is a pártok között különbség a négyévente elért választási eredmények tekintetében, az ifjúsági szervezetek között ilyen nincs! Nincs senkinek sem joga, hogy meghatározza, ki vehet részt egy ilyen rendezvényen és ki nem. Különösen visszataszító ez egy ifjúsági rendezvényen.

A szervezők „túlpolitizálással“ sem vádolhatták a Munkáspárt ifjúsági szervezetét.

A Baloldali Front az idei év elején elindított „Fiatalok munkanélkülisége“ című kampányát szerette volna megismertetni. Egyik napi programként pedig szerettük volna meghívni a SZIN-en résztvevő összes ifjúsági szervezetet és a Csongrád megyei munkaügyi központ vezetőjét egy vitára, hogy ők mit tesznek/tennének a fiatalok munkavállalási helyzetének javítására.