Cikkek
 

A Magyar Kommunista Munkáspárt elnökségének közleménye a BKV-nál kialakult sztrájkhelyzetről

Hírek

A Munkáspárt Elnöksége felháborítónak tartja, és a leghatározottabban elítéli, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat vezetése extrafizetéssel nyugdíjas és külsős sztrájktörőket toboroz a BKV-dolgozók szeptember 4-ére kilátásba helyezett jogos munkabeszüntetésének letörésére.

Elfogadhatatlan, hogy egy közszolgáltató vállalat menedzsmentje a múlt század eleji vadkapitalista magáncégek legdurvább munkásellenes lépéséhez folyamodhat a mai Magyarországon.

A liberális vezetésű fővárosi önkormányzat is felelős azért, hogy a BKV vezetői hónapok óta szabotálhatják a tárgyalásokat a szakszervezetekkel, megszegik a Munka Törvénykönyvében foglalt együttműködési kötelezettséget a munkabeszüntetés szervezett lebonyolításában, s a dolgozók sztrájkjogának ellehetetlenítése érdekében még az utazás biztonságát is kockára teszik

A Magyar Kommunista Munkáspárt kifejezi szolidaritását a Budapesti Közlekedési Vállalat szakszervezeteivel és munkásaival. Felhívással fordulunk valamennyi érintetthez: munkások, nyugdíjasok ne legyetek sztrájktörők, ne áruljátok el dolgozó társaitokat!

A Munkáspárt egyúttal követeli, hogy Demszky Gábor főpolgármester haladéktalanul utasítsa a vállalat vezetését a szakszervezetekkel való felelős tárgyalásokra.

Budapest, 2007. augusztus 28.