Cikkek
 

Sikeres évet zárt Fejér megye

Pártélet

Espár István megyei elnök és Karacs Lajosné
Espár István megyei elnök és Karacs Lajosné

A Munkáspárt Fejér megyei szervezete december 13-án küldöttértekezleten értékelte a megyei kommunisták munkáját. Az ülésen részt vett Thürmer Gyula, a párt elnöke, Karacs Lajosné és Vajda János, a párt alelnökei.

A jó munkához jó vezetés kell

Espár István megyei elnök elmondta, hogy a Fejér megyei szervezetet héttagú elnökség irányítja, amely lefedi minden választókerület területét. Üléseiket havi rendszerességgel tartják, melyen minden pártszervezetük elnöke, illetve titkára részt vesz.

Hétfőnként egy 5 fős csapat munkamegbeszéléseket tart, értékeli a heti, napi politikai eseményeket. Jelenleg a pártszervezetek vezetése minden területen megoldott, de néhány szervezetnél szükséges az utánpótlás biztosítása, fiatalítása.

Fegyelmezett és elkötelezett párttagság

A megyében 18 szervezet van 122 fővel, amiből az aktív tagdíjfizető 112 fő. 2007-ben 9 új tagot vettek fel a Munkáspártba, és egy új alapszervezettel gyarapodott a szervezet. E munkában a helyi vezetők járnak élen, köztük Dunaújvárosból Tőke László, Kulcsról Pocsai János, Erdélyi József Szabadegyházáról. Már internetes honlapjuk is van. Espár István elmondta, hogy további fiatalításra van szükség.

Örvendetes, hogy a Baloldali Front szervezésében egy 18 éves pártagunk és egy 21 éves egyetemista szimpatizánsunk (akinek szülei, nagybátyja pártunk tagja) részt vett Salgótarjánban, melyhez pártagságunk anyagiakkal járult hozzá. A Front megalakítása Dunaújvárosban folyamatban van. A nőtagozati munka is folyik. A Munkáspárt Nőtagozata rendelkezik szervezettel Csákváron és Dunaújvárosban.

Espár István szólt arról, hogy a megye hét választó kerületében egy kivétellel megvannak a KB-képviselőik. A megyei elnökség már most gondol arra, hogy a kopogtatócédulák összegyűjtéséhez mind a hét választókerületben 10-15 fő szükséges, ezen felül szükséges egy 5 fős csapat, akiket a megye bármely kerületében tudunk irányítani.

E munkában nagy segítséget tudnak adni A Szabadság előfizetői. Jelenleg 63 előfizető van a megyében, ezt a létszámot ott kell növelni, ahol a legnagyobb szükség van aktivistákra. A Szabadság újság szervezett formában jut el mindenkihez. A megye párttagságának, mint egy 50%-a fizeti elő a lapot. Továbbra is feladat az újság terjesztése, növelése a pártagjaink, szimpatizánsaink, a párt eseményei, hírei után érdeklődök körében.

Példamutató munka

Thürmer Gyula beszédében elmondta, hogy a Fejér megyei pártvezetés példamutató munkát végez. Pontosan tudják, hogy hány párttagjuk van, azok hol dolgoznak, pontosan szedik a tagdíjakat. Köszönetet mondott a párt központi költségeihez nyújtott megyei támogatásért. Ugyancsak nagyra értékelte a megyei kommunisták segítségét a Munkáspárt vezetése elleni székesfehérvári per során.