Cikkek
 

El a kezekkel a Markhot Ferenc kórháztól

Pártélet

Tüntetések közepette döntött a Heves megyei közgyűlés az egri Markhot Ferenc kórház „működtetésbe adásával“ kapcsolatos pályázat kiírásáról.
November 30-án, Egerben több százan tüntettek a megyeháza előtt a kórház tervezett magánkézbe adása ellen. A Magyar Kommunista Munkáspárt egy 3 fős csoporttal képviseltette magát a demonstráción.

A tüntető tömeg reggel 8-kor a Petőfi téren gyülekezett. Pártunk jelenléte a rendezvényen nagy rokonszenvet váltott ki.

A vörös lobogót kibontva kis munkáspárti csapatunk igencsak figyelemfelkeltő jelenség volt. A jelenlévők nagy tapssal üdvözölték a Munkáspárt megjelenését.

Fél kilenc körül a demonstráció résztvevői, átvonultak a megyeháza elé. Az esemény ideje alatt a képviselők - más egyéb napirendi pontok mellett - a kórház sorsáról szóló előterjesztést tárgyalták. A megyeháza előtt fölállított emelvényen több szónok beszélt, szavalatok és énekszámok hangzottak el. A résztvevők kiabálással, sípszóval, dobolással tiltakoztak.

Többek között felszólalt Dr. Kőszegi Gábor, a kórház volt orvosigazgatója is, aki beszédében így fogalmazott: őt Sós Tamás és klikkje gyorsan eltávolította posztjáról, hogy a jelenleg a kórház körül zajló árulás és gazemberség ne ütközhessen ellenállásba.

A tüntetésen többször érte vád a Hospinvest Zrt.-t is, mely cég elsősorban lehet érdekelt a kórház kiárusításában, megkaparintásában.

A megyei közgyűlés ülését kivetítőkön követhették az épületen kívül tartózkodók. Bár a Megyeháza előtt összegyűlt tömeg jelképesen még a vérét is adta a kórházért, a megyei közgyűlés MSZP-és többsége - egy fős szavazati fölénnyel - a kórház működtetésbe adásáról döntött. Az ellenzéki frakció szerint a kórházat a megye és Eger városa társulásos együttműködésében lehetne működtetni.

A tiltakozó rendezvény a kórháznál folytatódott, ami körül a jelenlévők élőláncot alkottak.

Juhász Norbert, KB-tag, Eger