Cikkek
 

Köszönjük!

Vélemény

Csütörtök van. Délelőtt tíz óra. Itt vagyok a "Barossban". (Én csak így mondom.) - Csend, nyugalom. Az asztaloknál kisebb-nagyobb társaságok - meghitt beszélgetések - papírzizegés, jegyzetelés - egyeztetés.

Jövés-menés, aztán parola. Táskák csatja csattan, a tartalma kitölti - kisimul, széltében- hosszában, majd vállra kerül. A kabát ujja kissé megtörik, de bírja. A gazdája is.

Most mindenki elégedett. Szerkesztők, tollforgatók, nyomdászok, s végül a "Postások", a mozgalmi futárok. S útjára indul "A Szabadság". Indul közelbe-távolba, mert van, ki vigye. S ez így megy hetente, immáron egy éve, hőségben, fagyban, viharban, esőben.

"Te" kezedbe veszed minden csütörtökön - netán pénteken (ez sem baj). Olvasod, bírálod, ha van társ, megvitatod az írottakat, fejet csóválsz, és várod a következő számot. S megérkezik. Ugye milyen egyszerű ez így leírva?!

Míg vártam a dolgomra, ez járt a fejemben. A gondolatok nem hagytak nyugodni. Főleg az, hogy az ország legtávolabbi zugába is eljut a lapunk. Száz meg száz kilométereket utaznak ide, s vissza egyetlen nap alatt. Ünnep közeleg. Lassan véget ér a 2007-es esztendő is. Az ünnepek csendjében, ki-ki a maga módján visszagondol az elmúlt év kiemelkedő eseményeire. Számot vet, s várja az újat, reménykedik.

Kérem! Csak egy pillanatra engedjük gondolataink közé azt a köszönetet, amely megilleti elvtársainkat ezért a szolgálatért. Köszönjük! Sok tisztelettel kívánok mindenkinek, aki az újságért dolgozik e nehéz körülmények között - meghitt ünnepeket, sikerekben gazdag újévet!

Goller Lászlóné, Budapest, V. régió