Cikkek
 

Megemlékezés a párt újjászervezéséről Debrecenben
Felnőttek lettünk

Pártélet

Edelényiné Nagy Mária megyei elnök az ünnepi beszédet mondja
Edelényiné Nagy Mária megyei elnök az ünnepi beszédet mondja

A Munkáspárt 18. születésnapját Debrecenben is megünnepeltük. „…Ami szem szájnak ingere…”, ahogy tartja a mondás.

Karácsonyi díszítés, égők, karácsonyfa, fenyőgirland, karácsonyi illatok lengték be a pártházunkat.

Elvtársaink, barátaink döbbenten szembesültek „új pártházunk” picinyke méreteivel. Nem baj! - vigasztaltuk egymást,- a lényeg, hogy létezünk! Nem adjuk fel!

Tóth Ernő tiszteletbeli városi elnökünk, ünnepi beszédében kitért, az MDF annak idején történt, ellenünk irányuló törekvéseire, az MSZP önkényes, minket kisemmiző tevékenységére, az SZDSZ kommunistaellenes javaslataira, a FIDESZ megmondó emberének – köteleslaci – fasiszta kirohanásaira, a magyarországi szakszervezetek megalkuvó politikájára, és még hasonló, magas vérnyomást kiváltó kijelentésekre.

Megyei elnöknőnk, Edelényiné Nagy Mária emléklapokat és könyveket nyújtott át. „Pártunk születésnapján engedjétek meg, hogy köszönetet mondjak a párt debreceni alapítóinak bátorságukért, előrelátásukért, és hűségükért.” - mondotta, és ismertette a 2008. évi feladatainkat. Felhördülések, kritikák, elismerő hangok, időnként taps, rosszallás, feladatvállalás szakította félbe az elhangzottakat.

A karácsonyi-születésnapi ünnepségünkről természetesen nem hiányzott a torta, a tűzijáték, a videózás, a karácsonyi filmvetítés.

Ezután eszem-iszom, dínom-dánom volt. Meglepetésünkre azonnal elfogyott a két hidegtál, amit készítettünk. Pedig nem pici adag, és nem éttermi minőségű volt – „házi”, azaz pártházi készítésű.

Szerencsére egyre több fiatalunk van párton belül, akik ott voltak az ünnepségünkön is. Voltak, akik nem tudtak eljönni, de elküldték jókívánságaikat részünkre.

Lassan, de biztosan egyre jobbak lesznek a „bulijaink“. Egyre többen leszünk, egyre felnőttebbek leszünk!, Egyre nagyobb ünnepséget fogunk tartani!

Hisszük! Tudjuk! Így lesz!

Szatmári Boglárka,
megyei alelnök, szóvivő