Cikkek
 

Új elnök Győrben

Pártélet

A Győr és környéke pártszervezet gyűlést tartott, melyen Jakus László városi elnök és Sipőcz Sándor megyei elnök értékelték az eltelt időszakban végzett munkát, a párt helyzetét, valamint a feladatokat.

Tárgyilagos és kritikus beszámolók hangzottak el, kiemelten a kórházprivatizációs aláírásgyűjtés eredményes utcai akcióiról, a 2006-os választások eredményeiről és kudarcairól.

Kritikus értékelés hangzott el a „győri fiatalok“ elhíresült kezdeti lendületéről, majd a visszaesés okairól is. Mindenki jó szájízzel gondolt azonban a sok szép és sikeres pártakcióinkra, a Győr megyei helytállásokra, a szilárd pártegységre, melynek mindig biztos fellegvára volt Győr városa.

Aggodalommal szóltak többen az elöregedésről, arról, hogy kell tenni valamit, egyrészt a fiatalításért, másrészt a szövetséges kereséséért, mert a 2010-es választások a pártnak ebben az állapotában nem sok sikerrel kecsegtetnek.

E kérdésekben egyetértettek Győr kommunistái, és az újonnan választandó vezetésnek legfontosabb feladataként a fiatalok szervezését jelölte meg a taggyűlés.

Tudni illik, ezen a fórumon vezetőcserére is sor került. Jakus László elvtárs új önkormányzati tisztségében nem tudta tovább felelősséggel vállalni az "élmunkát", ezért felmentését kérte városi elnöki beosztásából, KB-megbízotti megbízatásának megtartásával. A megyei vezetés érezve és látva a győri mozgalmi munka visszaesését, indokoltnak találta Jakus elvtárs kérését. Sipőcz elvtárs megköszönve eddigi munkáját, kérte a jövőbeni - aktívakénti - segítését, majd az új elnök személyére tett javaslatot.

A Győr és környéke párszervezet új elnökének Pénzes András főiskolai hallgató, KB megbizottat választotta a taggyűlés. Pénzes elvtárs tagja a megyei és regionális elnökségnek is. Főiskolai tanulmányai eléggé lekötik, ezért a megyei elnökség ügyvezető elnökhelyettest is javasolt választani. Farkas Márton elvtársat egyhangúan választották meg e tisztségre.