Cikkek
 

Felkészülés a kongresszusra

Baloldali Front

Ülésezik a Kongresszusi Előkészítő Bizottság

A Baloldali Front 2007. december 15-én megtartotta a Kongresszusi Előkészítő Bizottságának (KEB) az első ülését, mert a szervezet jövő év márciusában készül a következő, IX. kongresszusára.

Az ülés nagyon eredményes volt, nagyon pozitív az, hogy sikerült belevonni minél több vidéki fiatalt is. A Bizottság tagjai nem csak a márciusi esemény előkészítésével foglalkoznak, a Front vezetése szeretné minél jobban bevonni ezeket a fiatalokat a szervezet életébe, politikájába. A tagjai az ország minden pontjáról kerültek ki a legaktívabbak közül.

A Bizottság eldöntötte, hogy a kongresszus időpontja 2008. március 8., szombat lesz, és elkezdte tervezni az esemény programjait is. Ami már biztos, hogy a kongresszus alatt egy KISZ-kiállítás lesz látható, amit majd a későbbiekben az ország több pontjára is el fog juttatni a Baloldali Front.

A kongresszus után mindenképpen szeretnénk egy másik programot is csinálni, nagy valószínűség szerint ez vagy a Világifjúsági Találkozó Előkészítő Bizottságának megalakítása vagy egy tüntetés lesz. Nagy hangsúlyt fektetett arra a Bizottság, hogy minél több fiatalt tudjunk mozgósítani márciusra, a Baloldali Front jelenlegi tagjait, és emellett azokat a fiatalokat, akik 35 éven aluliak, de már a Magyar Kommunista Munkáspárt tagjai.

A kongresszuson szeretnénk, ha minél több új, aktív fiatalt be tudnánk vonni a Front vezetésébe, és szeretnénk, ha ezek a fiatalok a KEB tagjai közül kerülnének ki.

Az ülésen szó volt még a Baloldali Front munkavállalási kampányáról, aminek a honlapja hamarosan elérhető lesz, valamint, hogy ezt a kampányt a jövő évben szórólap formájában eljuttatjuk az ország minden tájára. Megbeszélték még azt az európai konferenciát, ami a tandíj ellen és a Bolognai Folyamat ellen lesz januárban, ahol a Baloldali Front is részt vesz, fellépve ezzel a magyar kormány és az Európai Unió oktatáspolitikája ellen.