Cikkek
 

INTERJÚ

LEGYEN JOBB A DOLGOZÓK ÉLETE!

BESZÉLGETÉS GÁL FERENCCEL, BÉKÉS MEGYE
6. SZÁMÚ VÁLASZTÓKÖRZET KB-MEGBÍZOTTJÁVAL



Gál Ferenc

1964-ben született Orosházán. Szak­iskolát Tatán végzett, utána a helyi szövetkezetben lótenyésztéssel foglalkozott. A rendszerváltás után, sok más magyar emberhez hasonlóan munkanélküli lett. Jelenleg biztonsági őrként dolgozik. A 6-os számú, Orosháza és környéke választókörzet KB-megbízottja, KB-tag, Békés megyei elnök.

 „Akkor lesz gyermekeinknek jövője, ha felvállaljuk gondolatainkat és harcolunk megvalósításukért” – mondja a Munkáspárt Békés megyei elnöke. Gál Ferenc nem a levegőbe beszél, az önkormányzathoz is elmegy a dolgozó ember érdekében.

– Hogyan kerültél a Munkáspártba?

– Először is voltam kisdobos és úttörő. Na nem kiváló, mert mindig huncut gyerek voltam, de akkor elsajátíttatták a rendet és fegyelmet. A párttal 2000-ben vettem fel a kapcsolatot. Bosszantott, hogy akik az MSZMP idején funkciókat töltöttek be, cserbenhagyták a pártot, és használt ruhaként dobták el eszméiket. Ebben a pártban láttam azokat az elvtársakat, akik a dolgozó emberért tenni akarnak, azokért, akikért a harangot húzzuk. Persze azt is tapasztaltam, hogy pont ők nem vesznek észre bennünket. Mi cselekedeteinkkel bizonyítjuk, hogy a dolgozó emberért, az egységes Magyarországért vagyunk. Vannak, akik a munkahelyük miatt elzárkóznak a pártmunkától. Rosszul teszik. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy sárba tiporjanak, hogy leszóljanak. Akkor lesz gyermekeinknek jövője, ha felvállaljuk gondolatainkat, és harcolunk megvalósításukért.
  Egyszerű cseléd gyermeke vagyok, de szép múltam volt, a jelen viszont elszomorít.

– Tartod a kapcsolatot a helyi vezetőkkel?

– Természetesen. Járok az önkormányzati értekezletekre, javaslatokkal élek, és a fórumokon bírálom is cselekedeteiket. A környéken lévő polgármesterekkel és jegyzőkkel jó viszonyt ápolok. Ennek nagy a jelentősége akkor is, ha különböző platformon helyezkedünk el, mert a közös boldogulásunk érdekében sok a tennivaló. A helyi polgármesterrel hosszú ideig nem beszéltem, de rájöttünk, hogy az emberek jobblétéért együtt kell dolgozni elveink megtartása mellett. Ezt minden párttagnak komolyan kell venni.

– A családod hogyan viszonyul politikai tevékenységedhez?

– Édesanyám is, rokonságom is teljes mellszélességgel támogat.

– Miket olvastál mostanában? Milyen filmeket szeretsz?

– A Szabadságot rendszeresen olvasom. KB-megbízottként is fontos a helyi sajtó figyelése. Állandóan a napi élethez viszonyítom a helyi és országos sajtóban közölt gondolatokat. Szerencsére sok helyen megfordulok, így van alkalmam rengeteg emberrel beszélgetni.

A régi magyar filmeket szeretem és a Forma1-et.

– Kedvenc ételeid?

– Valódi magyar finomságok! Pacal, töltött káposzta, fokhagymás lángos.

– Ha találkoznál az aranyhallal, mi lenne a három kívánságod?

– Béke, boldogság, szeretet.

– Melyek a legfontosabb értékek az életedben?

– Alapvető fontosságúnak tartom a segí­tő­készséget és az igazunk melletti kiállást.

– Mi a véleményed az elmúlt idők változásairól?

– Nem megoldás, hogy elhagyjuk a pártot, ha valamit elrontunk! Dolgozni kell és tájékozódni. Erre jó A Szabadság – ez a mi bibliánk. Aki olvassa, azt nem lehet félrevezetni. Örülök, hogy mi rendezhetjük az augusztus 20-i ünnepséget. A megyei és orosházi vezetés színvonalas rendezvényre készül. A város elöljárósága is nagyon pozitívan áll hozzá. Minden pártnak küldünk meghívót, és várjuk a vendégeket. Sok párttag részvételére számítunk. Nem tartunk tagtoborzást, de számítunk szimpatizánsok érdeklődésére is.