Cikkek
 

INTERJÚ

ISMERI AZ EMBEREK GONDJAIT

BESZÉLGETÉS BENYOVSZKY GÁBORRAL,
A XI. KERÜLET KB-MEGBÍZOTTJÁVAL



Benyovszky Gábor

1949-ben született Budapesten. A Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola elvégzése után a Híradástechnika Szövetkezet fejlesztője lett. Munkásőrként is felhasználta műszaki ismereteit a párt érdekében, s ma sem kíméli magát, ha a pártért tenni kell. Fényképez, számítógépet javít, cikket ír, oktat – segít mindig és mindenhol. Aktívan dolgozik, a Híradástechnika-Telecommunications Kft. igazgatója.
 

 A mozgalomban mindig az egymás segítése, a gyengébbek felkarolása, a közösen végzett munka nagyobb eredményessége érdekelt – mondja a Munkáspárt újbudai KB-megbízottja. Benyovszky Gábor szerint, ha Magyarország polgárai képesek lesznek az összefogásra, az ország felemelkedik.

– Mi hozott a mozgalomba?

– 1960-tól úttörő voltam, 1963-tól KISZ-tag, 1966-tól az Ifjú Gárda tagja, 1971-től az MSZMP tagja. Engem a mozgalomban mindig az egymás segítése, a gyengébbek felkarolása, a közösen végzett munka nagyobb eredményessége érdekelt. Ezek a célok manapság háttérbe szorulnak, de ennek ellenére bizakodó vagyok, mert a mi mozgalmunk képe azért mást mutat. Rendkívül fontos az ifjú nemzedékkel való együttműködés, és munkájuk támogatása. 1989-ben részt vettem a párt újjászervezésében, és ma is itt vagyok, teszem, amit tennem kell az emberek érdekében. Legutóbb Gyöngyösön a fiatalokkal gyűjtöttem aláírást a környezetszennyező indiai gumigyár felépítése ellen. Szeretem a természetet, a tiszta környezetet. Az a véleményem, hogy józan ész és a szakmai megalapozottság nélkül semmibe nem szabad belevágni.

– A számítógépek, telefonok, rádiók közel állnak a szívedhez....

– Amikor én a számítástechnikával kapcsolatba kerültem, ez az ágazat az óriási HP számítógépet, lyukkártya- és lyukszalag olvasót jelentette. Amikor a főiskola után elhelyezkedtem, 6 hónapig minden voltam! Gyártó, javító, bemérő. A számítástechnika számomra munka és hobby egyaránt – életforma. Az önmegvalósítás és az emberek segítése egyaránt. Van három gyerekem és unokáim. Ma velük igyekszem megismertetni a számítógép értékét és használhatóságát, persze játék és DVD-lejátszás nélkül.

– Ezek után marad még szabadidőd?

– A Budapesti Rádióamatőr Szövetség alelnöke vagyok, magnetofon-gyűjtő, műszer- és készülékjavítással foglalkozom, imádok fotózni, és szeretem a sportot, na és nem utolsó sorban pártmunkával foglalkozom. Mikor időm engedi, sokat vitorlázom. Vitorlás sportoktató is vagyok. Rendszeresen írok cikkeket turizmussal, vízisportokkal kapcsolatban különböző folyóiratokba és az internetes sajtóba.

– Mi a véleményed a jelenlegi politikai helyzetről?

– Meggyőződésem, ha Magyarország polgárai képesek lesznek – a ma hiányzó – összefogásra, az ország felemelkedik. Más esély nincsen. Meg kell szabadulni a kishitűségtől, és előre kell nézni. Már a harmadik évtizede lakom Újbudán, ismerem az emberek gondjait, és segíteni szeretnék, ezért vállaltam eddig is, és vállalok ezután is a képviselőjelöltséget. Szeretném, ha minden magyar ember élvezné a technikai és társadalmi fejlődés eredményeit.

– Miket olvastál az elmúlt időszakban?

– Sok mindent. Szakirodalmat és a számos hobbymmal kapcsolatos írást. Szertetem az új dolgokat, ezért folyamatosan olvasok.

– Mi a legfontosabb érték az életedben?

– Az emberek segítése, és életük gondtalanná tétele, az értelmes, tartalmas élet.