Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

PIACI KALANDOZÁS ÓBUDÁN
ÉS BÉKÁSMEGYEREN



Nincs mitől tartani, az emberek szívesen fogadnak bennünket!
– sóhajtott fel megkönnyebbülten Mészáros György, az óbudai régió elnöke, amikor látta, hogy Thürmer Gyulát érdeklődéssel és jó hangulatban fogadták az óbudai piacon, ahol Zádor Péter vezető felügyelő kalauzolta a kis csapatot. Legközelebb is eljövünk! – jegyezte meg a pártelnök viccelődve. Az egyik helyen sült kolbásszal vártak, a másikon pogácsával, már ebédelni sem kell! Az igazi piaci erőpróba azonban délután, a békásmegyeri piacon volt, ahol a munkáspártiak lelkes közössége jó harminc fok melegben árulta a Balszemmel harmadik kötetét, s sikerrel. Mintegy tízezer forint bevétel volt, az erkölcsi haszonról nem is beszélve. Néhány kedves árusasszony meg is sajnálta a kánikulában erőlködő munkáspárti csapatot, és hideg házi tejjel vendégelték meg őket.
  Thürmer Gyula látogatást tett Bús Balázs polgármesternél. Kölcsönösen megállapították, hogy igény és lehetőség is van arra, hogy a Munkáspárt ismét aktívan bekapcsolódjon a helyi politikai életbe. A pártelnök programjába belefért egy-egy udvariassági látogatás is az óbudai és a békásmegyeri plébániákra. Kiss Imrét, Óbuda egykori kommunista tanácselnökét itt, egyházi körökben is mind a mai napig tisztelik.
  A békásmegyeri művelődési központ igazgatója arról számolt be, hogy számos tömegrendezvényt tartanak, fesztiválokat, bornapokat, könyvbemutatókat. A Munkáspárt ezekbe is bekapcsolódhatna. Ez utóbbi már a nap értékelésénél hangzott el, ahol összegzésként megállapították: nincs olyan szegmense a hazai társadalmi életnek, ahol ne lenne helye a pártmunkának.

Kommunista bolt Piliscsabán

Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnök és Szabó Tamás frontelnök Göntzöl Gábor vendégei voltak egyik hét végén a piliscsabai párthelyiségben. Vörös selyemzászló a falon, munkáspárti embléma és Kádár-portré díszíti a kellemes hangulatú üzletet. Természetesen ki van téve Thürmer Gyula Balszemmel című kötete és A Szabadság. Talán ez az egyetlen bolt Magyarországon, ahová marxista olvasnivalóért is betérhet a vásárló, és két lépésre van a párthelyiség, ahol taggá válhat. A munkáspártiak a tizedik tagkönyvvel érkeztek a nem régen alakult szervezethez, mivel vasárnap ünnepélyes tagfelvételt tartanak a helyiek. Az itteni párttagok zöme az ifjú nemzedékhez tartozik. Aktívak, dinamikusak, tettre készek, harcos lelkületűek.
  A piliscsabai vezető asztalán jegyzetek hevernek, különböző ötletek, gondolatok, pártépítést, propagandát tartalmazó írásos anyagok. Gondolatok a jövőről, a jelenről, hiszen a pártépítéshez és a választásokhoz érthető, igaz szavakra, megvalósítható elképzelésekre van szükség. Mit akar a Munkáspárt? Mit tesz ma a párt a dolgozó emberekért, a hajléktalanokért, a kitaszítottakért, a vállalkozókért, az egészségügyért és mindazért, ami húsba vág, fáj és holnap már késő szóvá tenni, cselekedni érte.
  Kell egy szórólap – mondta a piliscsabai vezető - amit bárkinek a kezébe adhatunk. Tragikus, hogy sok ember, aki ugyanúgy gondolkozik, mint mi, nem is hallott a pártról. Nem, mert a liberális média hallgat létezésünkről. Rendezvényeinket gyakran meg sem említik, annak ellenére, hogy értesítjük őket. Nekünk kell odamenni az emberekhez, és kezükbe adni a szórólapot, az újságot, a könyvet. Itt, a boltban bármit megkaphat az érdeklődő. A jó tájékoztatókat, ami nem csak ígéret, hanem valóság.