Cikkek
 

AKTUÁLIS

 Vedd a Vörös Újságot!



A Kommunisták Magyarországi Pártja megalakulásának 90. évfordulójára a Munkáspárt ismét kiadta a párt első lapjának, a Vörös Újságnak az első számát. Az ezer számozott példányból még néhány megvásárolható 500 forintos áron a Munkáspárt Baross utcai központjában.  

 MEGEMLÉKEZÉSEK

a KMP megalakulásának 90. évfordulóján

A Magyar Kommunista Munkáspárt

2008. november 24-én, hétfőn tartja megemlékezéseit

a KMP budapesti emlékhelyein.

•       14.00 órai kezdettel – A Budapest 5. régió pártszervezete és a nagy-budapesti elnökség képviselői koszorút helyeznek el a Budapest, XIII. kerület, Visegrádi utca 15. számú háznál, ahol a KMP első Központi Bizottsága tevékenykedett.

•       16.00 órai kezdettel – Emlékgyűlés és koszorúzás a KMP megalakulásának helyszínén, a Budapest, XII. kerület, Városmajor utca 42. számú ház előtt. (Megközelíthető a Moszkva tértől a 128-as, illetve a 256-os busszal, két megálló.)

Program:

Rövid ünnepi műsor
Emlékbeszédet mond Kajli Béla, az elnökség tagja, budapesti elnök. Koszorút helyez el Thürmer Gyula elnök vezetésével a Munkáspárt országos és nagy-budapesti elnöksége.

EMLÉKEZZÜNK EGYÜTT

KOMMUNISTA ELŐDEINKRE!
 

 Megemlékezés Szarvason

 

Békés megyében, Szarvas város főutcáján, egy polgári ház falán a Kommunisták Magyarországi Pártja szarvasi csoportjának megalakulását megörökítő márványtábla van elhelyezve.

Itt szervezett koszorúzással egybekötött emlékünnepséget Kiss János, Orosháza-Szarvas területi elnök és Szabó Tibor, a helyi szervezet elnöke, a Kommunisták Magyarországi Pártjának megalakulása 90. évfordulója alkalmából november 15-én.

Szabó Tibor és lelkes  csapata már jóval a kezdés előtt előkészítették az ünnepség helyszínét, nemzetiszínű és vörös zászlókat helyeztek el az emléktábla alatt, és a hangosítást is kiépítették.

Pontban tíz órakor Kiss János területi elnök nyitotta meg az ünnepséget, majd a Himnusz elhangzása után Szabó Tibor tartott ünnepi megemlékezést. Az ünnepség befejezéseként Gál Ferenc megyei elnök és Szabó Tibor helyezték el a megemlékezés koszorúját.

A szombat délelőtti forgalmas útszakaszon sokan megálltak a gyalogosan közlekedő emberek közül, és kíváncsian figyelték az ünneplő kommunistákat, többen látható szimpátiával.

 

 Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.


A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu