Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

TIZENKILENC ÉVES A MUNKÁSPÁRT


A kitüntetettek – Sebestyén Béla, Gombkötő Lajos, Paulik Péter, Horváth Lajosné, Juhász István, Juhász Norbert, Czigler József, Arató István, Tabányi János, Klabuzai József – Thürmer Gyula társaságában


A Magyar Kommunista Munkáspárt Központi Bizottsága ünnepi ülésen emlékezett meg a párt újjáalakításának tizenkilencedik évfordulójáról. A KB elfogadta a párt programját is az EU-s parlamenti választásokra.
  Évről-évre ilyenkor adjuk át a Munkáspárt kitüntetését, az aranycsillagot is. A jelvényre a párt szervezetei tesznek ajánlást, s egy embert kitüntetésre javasolhat a Munkáspárt Elnöksége is. Idén egy fiatalemberre esett a választás. Juhász Norbertet az elmúlt évben megismerte a párt, de  a Heves megyei emberek is. Nem volt olyan megmozdulás, ahol ne lett volna ott. Ha mindannyiunk fele annyi Szabadság előfizetőt szerezne hetente, mint ő, a párt lapja átlépné a tízezres példányszámot.

ARANYJELVÉNY A MUNKÁÉRT

A Munkáspárt Elnöksége: Juhász Norbert, Heves megye
Békés megye: Gombkötő Lajos; Such Pálné; Papp Lajos
Borsod megye: Lövei Dezső; Kiss Ferenc
Nógrád megye: Berczeli Miklós; Felföldi István
Veszprém megye: Czigler József; Kadlecsik Ferencné; Bíró Illésné

Nagy- Budapest: Arató István,  Bp. 6. régió; Paulik Péter,Bp. 9. régió; Juhász István, Bp. 2. régió; Klabuzai József, Bp. 8. régió; Horváth Lajosné, Bp. 3. régió; Hegedűs Sándorné, Bp. 10. régió; Sebestyén Béla, Bp. 10. régió; Tabányi János, Pest m. 2. régió; Kéri Sándor, Pest m. 4. régió; Vozák Julianna, Bp. 5. régió

CSONGRÁDI KOMMUNISTÁK SZABADKÁN

 Az Olajos Nagy Miklós által vezetett Jugoszláv Kommunista Szövetség (JKSZ) csupán néhány előzetes levélváltás után örömmel fogadta a munkáspárti képviselőket még 2008. október végén Szabadkán, Szerbiában.
  A Zsiga Tamás megyei elnök által vezetett csapat autóbusszal érkezett a helyi állomásra, ahol a JKSZ elnöke személyesen várta őket.
  Rövid városnézés után a pártirodában találkoztak a vezetőségi tagokkal, akiktől bensőséges fogadtatásban részesültek.
  A megbeszélés során tájékoztatták egymást a két párt politikájáról, pénzügyi és tagsági helyzetéről, választási eredményeikről.
  A JKSZ vezetői elmondták: ismerik és nyomon követik a Munkáspárt tevékenységét. Négy példányban járatják A Szabadságot, s az érdeklődésre való tekintettel a magyarul nem értőknek is lefordítják.
  A csongrádiak átadták a házigazdáknak a Balszemmel mindhárom kötetét, és a Magyar Kommunista Párt 90 éves évfordulójára kiadott emlékfüzetet.
  A hivatalos egyeztetést kötetlen megbeszélgetés követte, melyben a vendéglátók kifejtették: bármikor szívesen látnák Thürmer Gyulát Szabadkán, s szeretnének a Munkáspárttal a lehető legtöbb fórumon együttműködni.
  Az irodai látogatás után Olajos Nagy Miklós elkalauzolta a magyar kommunistákat az ún. szabadkai „Kis-Jugoszláviába”, mely valójában egy három hektáros magánterület. A tulajdonos ezen a területen modellezte Jugoszláviát, ahol helyet kapott egy múzeum is, kommunista relikviákkal, jugoszláv zászlóval, címerrel, Titó emlékekkel. A terület gazdája kommunista szimpatizáns. Itt tartják a nagyobb pártrendezvényeket, találkozókat. Üzemeltetnek egy kis nyomdát is, ahol a kommunista megrendelőknek 15-20%-os kedvezményt biztosítanak. A tulajdonos együttműködéséről biztosította a csongrádi aktivistákat: a kedvezményt számukra is biztosítja, sőt, még az átszállítást is vállalja.
  A két párt képviselői jó hangulatú napot tudhattak maguk mögött. Megbeszélték, a következő találkozót Szegeden tartják, amint a JKSZ vezetői megkapják az utazáshoz szükséges vízumot.