Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

HARC A VÉGEKEN


Kalapos Máriát városában és az üzemekben is jól ismerik 

Vannak térségek, amelyeket joggal neveznek halmozottan hátrányos helyzetűnek. Bácsalmás és térsége ilyen. Közvetlenül a szerb határ mentén fekszik, ami már önmagában is gond, de ha hozzátesszük, hogy Szerbiával a hivatalos magyar politika szinte soha sincs jóban, akkor értjük meg igazán a nehézségeket.

Bácsalmás ugyan megmaradt schengeni határátkelőnek, az odavezető útra is költöttek, csak éppen az ettől remélt gazdasági fellendülés maradt el. 25 százalékos a munkanélküliség – mondta el dr. Pál László, a Dél-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ bácsalmási vezetője Thürmer Gyulának, a Munkáspárt elnökének. Egyedül a városban 170 pályakezdő van munka nélkül. Az elhelyezkedési esélyek rosszak, amit súlyosbít az, hogy az itt élők átlagos iskolai végzettsége 8,3 osztály.

A párt elnöke felkeresett több vállalkozást és intézményt, köztük a Nüke Kft. Betegszállító Szolgálatát, a városi uszodát és kultúrházat. Meglátogatta a Jusifa Kft. fafaragó műhelyét is, ahol nem is olyan régen több tucat fafaragó dolgozott német exportra. A német gazdaság hanyatlása miatt szobrokra sincs már igény, úgyhogy ketten maradtak. Százezer forint bruttó bérért dolgozik egy tűzoltó, ráadásul rosszabb körülmények között és kevesebb joggal, mint az állami tűzoltók – tudtuk meg a bácsalmási tűzoltó-laktanyában, ahol nagyon élénk beszélgetés alakult ki a pártelnök és a tűzoltók között.

Thürmer Gyula helyi választási kampányba csöppent, hiszen a múlt vasárnap a feloszlott bácsalmási önkormányzat helyére választottak újat. A küzdelemben a Munkáspárt színeiben Kalapos Marika vett részt, aki gyakorlatilag egyedül gyűjtötte össze az ajánlócédulákat, és agitált a párt politikája mellett.

Marika, gratulálunk!

Kalapos Marika nem jutott be a 13 fős városi önkormányzatba, mintegy kétszáz szavazat hiányzott, mégis nagyon szép sikert ért el. Gyakorlatilag egyedül összegyűjtött több mint 60 kopogtatócédulát. 410 szavazatot kapott, ami majdnem hétszerese a kopogtatócéduláknak.  Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy azok sem szavaznak ránk, akik nekünk adták ajánlásukat. Most nem ez történt! Marika, gratulálunk, mi pedig kövessük a példáját!

 

OKTATÁS ÉS EGÉSZSÉGÜGY,
E KETTŐ KELL NEKÜNK!

 A Nógrád megyei Balassagyarmaton szinte mindenki ismeri Frankfurter Zsuzsa doktornőt, a városi kórház főorvosát. Azt is tudják róla, hogy a Munkáspárt aktív tagja, a térség KB-képviselője. Régi ismerősként köszöntötte Balassagyarmat polgármestere, Medvácz Lajos, és Rétság polgármestere, Mezőfi Zoltán. Frankfurter Zsuzsa a Munkáspárt elnökét, Thürmer Gyulát kísérte el e két városba. Mit nézzünk meg? – merült fel a kérdés az előkészítés során. A választás Rétságon a TDK Napkollektor üzemére esett. Magyar szakemberek magyar fejlesztések alapján magyar munkásokkal végzik a munkát, és a jelek szerint nem rosszul. Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán szakközépiskolába vezetett a munkáspárti csapat útja. Az egészségügy és az oktatás az a két stratégiai terület, amelyre a Munkáspárt megkülönböztetett figyelmet fordít – hangzott el a megbeszéléseken. Az egészségügy megannyi problémája került szóba a városi kórház vezetőivel folytatott találkozón is. Hasznos nap volt, kár, hogy nem látták a nógrádi és hevesi fiatal aktivisták, akiknek bizonyára tanulságos lett volna.