Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

 

Tüntetés a görög nagykövetség előtt

A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség aktivistái december végén a budapesti görög nagykövetség előtt tiltakoztak az athéni rendőrök brutális fellépése ellen. Kiss Tamás fővárosi frontelnök elmondta: a görög hatalom kizsákmányoló politikája vezetett a diákok lázadásához és az országos sztrájkhoz. Az utcai zavargásokat a kormányzat provokációja eredményezte, melyért felelősséget kell vállalnia.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt
az utcán kampányol

A média helyett az utcára helyezi európai parlamenti választási kampánya súlypontját a Magyar Kommunista Munkáspárt – nyilatkozta a Magyar Távirati Irodának Thürmer Gyula.

„A polgári demokratikus média elzár bennünket a nyilvánosságtól” – említette az egyik okot, hozzátéve, hirdetésekre pedig nincsen pénzük; a korteskedést is minimális összegből oldják meg, erejüket amúgy is a 2010-es parlamenti választásokra összpontosítják.

Mint mondta, az utcán, a piacokon, a kocsmákban folytatott kampányuk intenzitását előre jelezheti, hogy ő maga az elmúlt egy évben 220 hazai települést keresett fel.

Thürmer szerint a párt központi bizottsága várhatóan februárban dönt az EP-lista összetételéről, az élen feltehetőleg ő áll majd, mint a párt legismertebb személyisége, de a listán helyet kap számos fiatal, munkás és vállalkozó is.

„Nem vagyunk mi az Európai Unió ellen, csak más EU-t akarunk: a brüsszeli bürokraták és a milliárdosok intézménye helyett a népek, a nemzetek Európáját” – hangsúlyozta a Munkáspárt elnöke, hozzátéve, hogy ennek szellemében célkitűzéseik egyike a lisszaboni szerződés felülvizsgálata.

 

Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik. Legyen az jeles vagy felháborító esemény: tudnunk kell róla! A Szabadság szerkesztõsége ezúton hív fel mindenkit, aki ilyennel találkozik: írja meg, vagy fényképezze le, s küldje be! Várjuk tudósításaitokat levélben a székház címére „A Szabadság” felirattal, vagy az info@aszabadsag.hu e-mail címre.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu