Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

CSALÓK A FERENCVÁROSBAN – MEDDIG TŰRJÜK?

Hajrájába érkezett a ferencvárosi választás, most vasárnap, január 11-én szavaznia kell mindenkinek, aki változást akar. Nem akarja, hogy a kopogtatócédulákat hamisító, a lakosok adatait önkényesen adó-vevő, kórházakat, iskolákat bezárató pártok képviselői hatalmaskodjanak. Paulik Péter a Munkáspárt jelöltje, aki rá szavaz, végre magáért is tehet.

A ferencvárosi előrehozott parlamenti választáson három párt jelöltjét kizárták. A rendet és igazságot hirdető MIÉP-ről, a normális és tisztességes Magyarországot reklámozó MDF-ről, és egy magát az igazság bajnokának valló kalandorkáról is kiderült: csaltak. Ellopták vagy meghamisították a kopogató-cédulákat, halottak adatait másolták be fénymásolt cetlikre. Kiderült az SZDSZ jelöltjéről is, hogy vásárolta az ajánlószelvényeket, de a jelölt John Emese gyorsan elhatárolódott kampányfelelősétől. Biztosan nem tudott róla… Istenem, évek óta dolgozik a Fővárosi Önkormányzatban Demszky Gábor mellett, tudja, hogy megy az ilyesmi.
  A Humanista Párt jelöltje kerekasztalt hívott össze a csalások megbeszélésére. Mit lehet ezen megbeszélni? A csalókkal foglalkozzon a magyar rendőrség, képmutatóan elítélni, a média előtt tetszelegni, ez a jelenleg kormányzók trükkje. Kár, hogy a magukat humanistának tartók belementek ebbe a színjátékba.
  „Szeressük egymást, gyerekek? Ugyan már! A jelenlegi magyar politikai elit országosan és a Ferencvárosban is gyűlöli egymást. Nem tisztelik, nem viselik szívükön az emberek érdekeit. Én nem tartozom közéjük, és nem is szeretnék közéjük tartozni. Mégis, mit becsüljek kopogtatócédulás visszaélésben, egymás becsmérlésében, kicsinyes politikai játszmákban? Többségük ezt a rendszert támogatja, belőle él!” – mondta a „nagy barátkozás” kapcsán Paulik Péter.
  A Munkáspárt jelöltje szerint azonban a lebukott csalóknál nem kisebb azok bűne, akik az elmúlt évtizedekben olyan helyzetbe hozták az országot és a kerületet, hogy a fentieken különösebben senki sem lepődik meg. A cédulalopásnál nem kisebb vétség, sőt bűn az is, ami a Ferencvárosban történt. Az SZDSZ-MSZP vezetés leplezetlenül – olykor a magát polgárinak nevező ellenzék hatékony asszisztálása mellett – építette és adta el a kórházakat, rendelőket, közintézményeket, iskolákat. Amit Gyurcsányék nagyban, azt ők a kerületben kicsiben csinálják: eladnak mindent, ami mozdítható.
  Bánsághi Tamás évek óta a szocialisták kerületi alpolgármestere, mostani képviselőjelöltje mindenben benne volt, ami „buli” volt az elmúlt időben a kerületben. Közreműködött a Schöpf-Mérei Ágost Kórház- és Anyavédelmi Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Szakkórház bezárásában, támogatja a kerületi szakrendelő megszüntetését, nem tett semmit a Haller utcai piac bezárása ellen. A parlamenti képviselők munkamódszerét már gyakorolta a kerületben is, fél éven át munka nélkül vett fel több mint hatmillió forintos járandóságot.
  Meddig tűrjük? Ez olvasható a Munkáspárt kerület-szerte kiragasztott plakátjain.
  Meddig tűrjük, hogy amíg a gazdagok dőzsölnek, a dolgozó, a nyugdíjas nélkülöz, az iskolát és kórházat pedig bezárják?
  Az ország érdeke a kerület érdeke: ne a dolgozókkal fizettessék meg a válság terheit! A gáz, a villany, a távfűtés megfizethető legyen! Közbiztonságot akarunk, az utcán látható, polgárbarát rendőrséget! A rendelő maradjon önkormányzati tulajdonban és üzemeltetésben!
  A gazdagok pártjai már bizonyítottak… Most nekünk kell a saját kezünkbe venni a sorsunkat!

 

Választás Rákosmentén

A XVII. kerület 17-es számú választókörzetében – a régi Akadémiatelepen és Rákosliget egy részén – előrehozott önkormányzati választások lesznek március 1-én. A Magyar Kommunista Munkáspárt Balog Emesét indítja. Kérünk mindenkit, aki a kerület ezen részén él, vagy vannak barátai, ismerősei itt, segítse a Munkáspárt jelöltjét. A kopogtatócédulák leadhatók a Kada utca 120. alatt, a Munkáspárt helyi, és a VIII. kerület Baross utca 61-ben, a párt országos központjában. Ha fáradt vagy beteg vagy, hívd a központot. Fogarasi Zsuzsa (06-20/463-0757) várja a telefonodat, elmegyünk a kopogtatócéduláért. Segíts! Gyűjteni, dolgozni kell! Ha munkáspárti, ha kommunista, ha becsületes, a kerületért segíteni és tenni akaró ember vagy!