Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

BARANYÁBAN NEM PIHENNEK A BABÉROKON

Az év utolsó pártelnöki látogatása Pécsre vezetett. Gelb Zoltán megyei elnök és kis csapata lelkesen készült az eseményre.

A piaclátogatás Pécsett is bejött, igazi siker volt. Az emberek örültek, hogy elmondhatták gondjaikat. Thürmer Gyula figyelmesen nézte az árakat. A fenyőfa például pontosan felébe került annak, amit Budapesten elkértek karácsony előtt. Sok minden más olcsóbb, mint a fővárosban, az élet azonban így sem egyszerű. A pécsiek szívesen fogadták A Szabadság újságot és a Balszemmel-kötetért is sorba álltak. Thürmer interjút adott a városi televíziónak is. Hangsúlyozta, hogy a Munkáspárt határozott intézkedéseket vár a kormánytól annak érdekében, hogy a válság következményei ne csak a dolgozókat érintsék.
  A délutáni órákban Mohácson megyei aktívaértekezlettel folytatódott a munka. Már nem elég arra büszkének lennünk, hogy Baranyában újjászerveztük a pártot – hangsúlyozták többen is a felszólalók közül. Nehéz feladat lesz megyei listát állítani, de meg kell oldani. Már most tudni kell, hogy kikre számíthat a megyei vezetés, és el kell osztani az erőket. Még jobban be kell kapcsolódni a helyi politikába. Többen hangsúlyozták, hogy gyorsított ütemben kell foglalkozni a megyei vezetés megfiatalításával, új erőket kell találni és felkészíteni őket a munkára. A napi programban két fiatal is részt vett, Pálinkás Ferenc és Mészá­ros Csa­ba. Mindketten a nem túl távoli múltban kerültek a párt közelébe, és megtalálták helyüket. Az aktívaértekezleten új tagokkal bővítették a megyei elnökséget, melybe többek között bekerült Mé­száros Csaba is.
 

DEBRECENBEN MUNKÁVAL ÜNNEPELTEK

 
Az ünnepi időszak és a nagy hideg ellenére a debreceni alapszervezet tagjai és szimpatizánsai újra az utcán dolgoztak: szórólapokat osztottak és plakátokat ragasztottak. Tudják: a Munkáspárt szava csak így kerülhet a figyelem középpontjába.
  A lakosság ismét pozitívan fogadta az akciót, negatív megnyilvánulást egyáltalán nem tapasztaltak. A támogató szavak viszont eljutottak az aktivistákhoz, melyek további lendületet adnak a kitartó és nehéz munkához. A Munkáspártnak nincsenek milliárdjai, hogy a médián keresztül tájékoztassa a lakosságot programjáról, ezért kell most is kimenni az emberek közé, dacolva a mínuszokkal!
  A Dobozi-lakótelepen a munkáspártiak több ezer szórólapot helyeztek el postaládákban és adtak az érdeklődők kezébe. A párt programját hirdető plakátokat is ragasztottak, hogy az emberek figyelmét felhívják céljainkra, jelenlétünkre.
  Az aktivisták nem véletlenül választották ezt a környéket. A város ezen részére nem jut el az önkormányzat által agyonreklámozott „nagy fejlődés”. Itt mintha semmi sem épülne, csak pusztulna. A Fényesudvar környékét nem szereti a fideszes önkormányzat. Itt túl sok a szegény ember, és sok a hajléktalan. Itt a helyünk, velük is meg kell értetnünk: van más választás, van, aki a szegényekért tesz. Itt is dolgozik a Munkáspárt.