Cikkek
 

AKTUÁLIS

Tüntet a Honvédszakszervezet

A szakszervezetek április-májusi demonstrációi ugyan eredménytelenek voltak, a tiltakozó demonstrációk azonban nem maradnak abba. Június 22-én a hivatásos és szerződéses állomány egészét képviselő Honvédszakszervezet tart tüntetést a Bajnai-kormány megszorító intézkedései ellen. A katonák tüntetését és petícióját támogatja a LIGA szakszervezeti szövetség is. A Munkáspárt elnöksége nyílt levélben fejezte ki szolidalitását.

A Munkáspárt Elnökségének közleménye

A Magyar Kommunista Munkáspárt üdvözli a Honvédszakszervezet június 22-i demonstrációját. Egyetértünk a petícióban megfogalmazott gondolatokkal, és támogatjuk a szakszervezeti nyomásgyakorlás utcai formáját.
 A Munkáspárt véleménye szerint azok fizessenek a válságért, akik okozták. Nem járható út az, hogy a gazdasági válság terheit kizárólag a munkások, dolgozók, közalkalmazottak, tehát a társadalom bérből, és fizetésből élő osztálya viselje.
 A kormány elhibázott lépéseinek újabb áldozata a Magyar Honvédség lehet. A már eddig is erőteljesen megcsappant létszámú haderő szociális vívmányainak csorbítása, fizetésének csökkentése morálisan végzetes hatású lehet, és további állománycsökkenéshez vezet.
 A folyamat megállítható, csak közösen tennünk kell érte. A Munkáspárt véleménye szerint erős szakszervezeti összefogással, közös, szervezett fellépéssel gátat szabhatunk a kormány ámokfutásának.

Budapest, 2009. június 22.

A szegfű nem a mi virágunk és el is hervad. Több száz kis vörös zászló szépen díszíti a sírt. Mi ismét ott leszünk vörös zászlóinkkal a Kádár-megemlékezésen, és vár mindenkit

a Szolnok megyei Nőtagozat.



 

20

évforduló

július 5.

A Magyar Kommunista Munkáspárt július 5-én, vasárnap 10 órai kezdettel emlékezik meg a XX. század legnagyobb magyar államférfiának, Kádár János halálának huszadik évfordulójáról. Mindenki egy szál virággal teheti tiszteletét a Fiumei úti sírkertben.

„Az ember megismer egy eszmét, elfogadja, meg akarja valósítani. Aztán az elmélet összeütközésbe kerül a valósággal; semmi sem úgy valósul meg, ahogy az ember először elképzeli. Csak a józan ész segít, a valóságérzék, hogy az eszméből milyen lehetőségek között mi valósítható meg. Külonben az elméletből dogma lesz...”

Kádár János

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu