Cikkek
 

AKTUÁLIS

CSATLAKOZZ!

Ha szívesen részt vennél a gyárak előtt demonstráló, agitáló, szórólapot osztó akciócsoport munkájában, jelentkezz! Várunk, ha egyszer, várunk, ha többször is eljönnél! Lehetsz fiatal vagy idős, párttag vagy szimpatizáns, közöttünk a helyed! 

Ha gyűlölöd, ha felháborít, ha tenni akarsz az ellen, hogy embereket önhibájukon kívül megfosszanak otthonától, jelentkezz! Várnak az Otthonvédők, s az Otthonvédőkkel együttműködő munkáspárti aktivisták! 

Időpontokról, helyszínekről kérj bővebb tájékoztatót a pártközpont telefonszámán, e-mail címén vagy Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnöktől a 06-20-463-0757 telefonszámon.

 

FEKETE BÉLA

A pesterzsébeti temetőben búcsúzott a Munkáspárt Fekete Béla elvtárstól, aki 70. életévében hunyt el. Mendel Lajos, a nagy-budapesti elnökség tagja méltatta a Pest megyei pártszervezet régi, megbecsült tagjának életútját, elvhűségét és odaadását. Fekete Béla munkáspárti zászlóval borított koporsóját az Internacionálé hangjainak kíséretében bocsátották a sírba. Fogarasi Zsuzsa Ligeti Károly Végrendelet című kommunista versének szavalatával tisztelgett elvtársunk emléke előtt.

 

Ünnepeltek az alföldiek 

Míg máshol a szervezeteink bátortalanok, vagy legalábbis tanácstalanok ebben, a Bács-Kiskun megyei munkáspártiak immár sokadik éve szép ünnepet tartanak augusztus 20-án. A kecskeméti ünnepségnek most is Kiss Lászlóné megyei elnök, Kalapos Mária KB-tag és Borbásné Keresztes Márta volt a lelke. A megyeszékhely belvárosában sok érdeklődő is megállt, figyelt és helyeselt a Munkáspárt elnökének beszédére. A Bács-Kiskun megyeiek megemlékezése Szent István szobránál – amelyet más alföldi megyék szervezetei is megtiszteltek jelenlétükkel – immár elfogadott része a megye közéletének.

A Munkáspártot képviselték

A fővárosi XVIII. kerületi önkormányzat meghívására vettek részt Pestimre, Pestlőrinc és Kőbánya kommunistái az államalapítás hivatalos ünnepén. A Munkáspárt koszorúját a Hősök téri augusztus 20-ai megemlékezésen Delikát Dóra és Kerezsi László helyezték el.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu