Cikkek
 

AKTUÁLIS

 

„A tettekre figyeljünk…”

A gyűjtés tizennyolcadik hete (zárás 2009. december 31.)

    Az összes bevétel 6.963 ezer forint. Ezt az összeget 1071 fő adományozta a szimpatizánsokkal együtt. Az egy főre jutó adomány 6.500 forint.
    Kiemelt adományozóink: Vida János, Budapest 250.000 forint, Vida család összesen 355.000 forint.

    Bakalisz Janisz, Budapest 30.000 forint. Keszthelyi alapszervezet 20.000 forint. Varga Imre, Halásztelek 20.000 forint. Konczos Józsefné, Orosháza 15.000 forint.
    Kerekes Antal párttagunk, Kecskemét adományát tévesen közöltük, ténylegesen 25.000 forint támogatást adott.

Az adományokat mindenkinek köszönjük!

Karacs Lajosné

 

TÖBB LAKÁS, JOBB ÉLET,
NAGYOBB BIZTONSÁG

PHENJANI TERVEK

    A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság vezető lapjai, a Rodong Sinmun, a Josoninmingun és a Chongnyonjonwi az év kezdetén a hagyományokat követve közös vezércikkben foglalták össze az ország előtt álló feladatokat. “A könnyűipar és a mezőgazdaság fejlesztésével radikális fordulatot kell elérni a lakosság életszínvonalának emelésében” – húzzák alá a legfontosabb teendőt.
    A lapok kiemelik, hogy politikai folyamatosságra lehet számítani, hiszen a Kim Jong Il, az ország első számú vezetőjének nevével fémjelzett Songun-politika tovább folytatódik. A KNDK-ban így nevezik a szocialista építés ottani koncepcióját, amely az építőmunka fő mozgatójának a hadsereget tekinti.
    A KNDK sikerei között említik a Kwangmyongsong-2 rakéta felbocsátását és a koreai erőkre támaszkodó nukleáris kapacitás fejlesztését, beleértve a második földalatti atomkísérletet. Az elmúlt évben a mezőgazdaság terén is jelentős változások mentek végbe, változik a koreai falu arculata.

    A KNDK az idén ünnepli a Koreai Munkapárt születésének 65. évfordulóját. Ezt az alkalmat arra is használják, hogy bemutassák a koreai munkásmozgalom kiemelkedő személyiségének, Kim Irszennek az életét, és a szocializmus építésében elért eredményeket. Jelentős tervek fogalmazódnak meg a szociálpolitika terén is. 100 ezer lakást kívánnak felépíteni a fővárosban, Phenjanban.

    Folytatódik a két Korea egyesítésére irányuló politika is. Az idén lesz tíz éve annak, hogy Korea északi és déli része között közös nyilatkozatot írtak alá, amely a mai napig az észak-déli közeledés alapdokumentuma.

 

Segítsük a gyári demonstrációkat!

A gyárak, üzemek előtt elengedhetetlen a jelenlétünk, hiszen az ott dolgozókat így szólíthatjuk meg közvetlenül. Vannak néhányan, akik rendszeresen részt vesznek ezekben az akciókban, de gyakran szembesülnek a problémával: van hová, van kivel menni, csak a helyszínre eljutni nincs mivel.

Ezért kérjük minden gépkocsival rendelkező párttagunkat, szimpatizánsunkat, hogy segítsenek, jelentkezzenek a gyári akciókra Fogarasi Zsuzsannánál a 30/307-1166-os telefonszámon.

 

CSATLAKOZZ!

Ha szívesen részt vennél a gyárak előtt demonstráló, agitáló, szórólapot osztó akciócsoport munkájában, jelentkezz! Várunk, ha egyszer, várunk, ha többször is eljönnél! Lehetsz fiatal vagy idős, párttag vagy szimpatizáns, közöttünk a helyed!

Ha gyűlölöd, ha felháborít, ha tenni akarsz az ellen, hogy embereket önhibájukon kívül megfosszanak otthonától, jelentkezz! Várnak az Otthonvédők, s az Otthonvédőkkel együttműködő munkáspárti aktivisták!

Időpontokról, helyszínekről kérj bővebb tájékoztatót a pártközpont telefonszámán, e-mail címén vagy Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnöktől a 06-20- 463-0757 telefonszámon.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu