Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

A falu, a város legyen közös otthonunk!

 

Választópolgárok!

Munkások! Dolgozó emberek!

Október 3-án önkormányzati választások lesznek. Képviselőket kell választani, akik a következő években majd eldöntik, hogy mi történik a falvainkban, városainkban. Ők határoznak majd arról, hogy mi lesz a 4-es metróval Budapesten, eladják-e a kórházakat a vidéki városokban, jut-e elég pénz az iskolákra. A mi életünkről döntenek.

A mi életünket mi ismerjük. Mi tudjuk, milyen nehéz a számlákat befizetni. Mi tudjuk, hogy milyen nehéz és megalázó a munkaügyi hivatalban munkáért könyörögni. Mi tudjuk, hogy mennyi disznóság van környezetünkben.

Ott akarunk lenni az önkormányzatokban! Tenni akarunk azért, hogy ne csaphassanak be bennünket! Tenni akarunk azért, hogy a falvak, városok fejlődése ne a külföldi cégek gazdagodását, hanem a dolgozó emberek boldogulását segítse.

Nem lesz könnyű! A választásokat új törvény szabályozza. Mondjuk meg világosan! A Fidesz–KDNP-kormány megváltoztatta a törvényt. Ez a törvény jó a hatalmasoknak, a gazdagoknak, de nem jó a szegényeknek, nem jó a dolgozóknak. Ki tud kevesebb idő alatt több ajánló cédulátösszegyűjteni? Csak a gazdagok nagy pártjai! Kinek jó az, hogy 5 százalék alatt senki sem jut be a városok, kerületek önkormányzatába? Kinek jó, hogy a budapesti főpolgármesteri szék két párt között fog eldőlni, pedig mintegy kétmillió ember életéről van szó? Csak azoknak, akik már megszerezték a parlamenti helyeket, és most az egész ország kell nekik.

Mi nem adjuk fel, számíthatnak a Munkáspártra!

Indítjuk a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltjeit mindenütt, ahol csak tudjuk! A munkások, a dolgozó emberek tudják meg mindenütt, hogy mi vagyunk az egyetlen baloldali párt, az egyetlen, amely a szegények, a dolgozók javát akarja, és nem új vagy régi középosztályt akar teremteni.

A kis településeken jól ismerik egymást az emberek. Megbecsülik a tisztességes munkát. Borsodbótán Gulyás János két évtizede munkáspárti polgármesterként szolgálja az ott élőket. Dunaszigeten Belovitz Károly négy éve munkáspárti alpolgármester. Minél több kis faluban indítjuk a Munkáspárt jelöltjeit! Számítunk az Önök segítségére.

Nekünk a munkás, a dolgozó ember érdeke az első!


Ez év áprilisa óta megint megtudtuk, mennyit érnek a tőkés pártok ígéretei. Addig vagyunk fontosak nekik, amíg a választás tart. Aztán azt csinálják, ami nekik jó.

A munkás, a dolgozó ember érdeke a mi számunkra mindenütt az első lesz. Szavunkat betartjuk, bárki ellenőrizhet bennünket. Mi ezért vagyunk mások.

Nem tűrjük a korrupciót, a hatalmaskodást, a lopást, a csalást. Mi nem fogunk hallgatni! A mi jelöltjeinknek nincs takargatni valójuk, bennünket nem lehet zsarolni.

Az önkormányzatra azért van szükség, hogy segítse az embereket. Azt akarjuk, hogy egyetlen önkormányzat egyetlen intézményében se packázhassanak az emberekkel! Mi segíteni akarunk, és fogunk is!

A munkanélküliség ma a legnagyobb probléma. Mi nem fogunk hallgatni róla az önkormányzatokban. Nem engedjük, hogy a kormány nyugodtan ülhessen „kétharmados” babérjain. Cselekedjenek!

Lakás is akkor lesz, ha az állam, a kormány nagy lakásprogramot indít. Mi az önkormányzatokban mindennap sürgetni fogjuk a kormányt. Azon leszünk, hogy az önkormányzatok is építsenek olcsó lakásokat, lakóházakat.

Ellene voltunk és leszünk a jövőben is annak, hogy eladják a kórházakat, rendelőket. Nem engedjük, hogy elfelejtsék az egri, a tapolcai, a hatvani és a többi tönkretett kórház tanulságait.

Olcsó, tiszta, gyors helyi közlekedést szeretnénk! Nem mindenkinek telik autóra, mi tudjuk, milyen hajnalonként várni a buszra, vonatra, milyen késő este hazatérni.

A falu, a város legyen közös otthonunk! Teremtsünk közös értékeket! Építsünk járdákat, utakat, bölcsődéket, óvodákat, játszótereket, nyugdíjas-parkokat! Pénz kell hozzá, de nem minden a pénz. A falu, a város mindannyiunké! Tegyünk együtt a közösségért! A társadalmi munkában mi az elsők között leszünk.

A falu, a város legyen valódi önkormányzat! Hozzuk létre mindenütt a Fiatalok Tanácsát! Legyen beleszólásuk a köz életébe! Az idősek megkérdezése nélkül se szülessen egyetlen fontos döntés sem!

Kérjük Önöket, hogy október 3-án a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltjeire és listáira szavazzanak!

 

Budapest, 2010. augusztus

Magyar Kommunista Munkáspárt