Aktuális Cikkek
 

MUNKÁSPÁRT

Az egységes Pusztaföldvárért

Beszélgetés Gál Ferenc
polgármester-jelölttel

Gál Ferenc 1964. május 28-án született Orosházán. Általános iskolai tanulmányait Pusztaföldváron végezte, majd Tatán tanult tovább. Első munkahelye a pusztaföldvári termelőszövetkezet volt, folyamatosan a rendszerváltozásig. Munkanélküliként végezte el a bizonsági őr tanfolyamot, jelenleg egy biztonságtechnikai kft-nél dolgozik biztonsági- és vagyonőrként, minimálbérért.

Békés megyében, Pusztaföldváron él. Nagy munkabírású, vidám és becsületes ember. Jól ismeri a megye, és azon belül Pusztaföldvár problémáit.  1999-ben került közelebbi kapcsolatba a Munkáspárttal, ma a Központi Bizottság tagja, a párt Békés megyei elnöke, Pusztaföldvár polgármesterjelöltje.

– Mik a céljaid?

– Olyan helyzetet szeretnék teremteni, amelyben megbecsülik a munkást, létbiztonságban élnek a családok és a jövő kiszámítható, tervezhető.

– Manapság nem lehet tervezni?

– Szinte egyáltalán nem. Minden bizonytalan. Ami ma fehér, lehet, hogy holnap fekete. Szétesett, zavaros, lehetőségek nélküli világban élünk. A saját bőrömön érzem a mindennapi problémákat, folyamatos kapcsolatban vagyok az emberekkel, a falu lakosságával, akik minden apró rezdülést közvetítenek. Talán ennek is köszönhető, hogy az ajánlószelvényeket sikerült gyorsan összegyűjtenem.

– Mi változik, ha győzöl?

– Akár polgármesterként, akár képviselőként, az elveim feladása nélkül, az emberekért kívánok dolgozni. A polgármester nem csak politikus, a polgármesternek főleg szakmai és erkölcsi kihívásokkal kell szembenézni. Hiszem és vallom, hogy egy közösségért nem a mindenkori országos politikának kell megfelelni,

hanem azon emberek elvárásainak, akiknek bizalmát megkapom, és akik eddig kételkedtek bennem, azoknak is bizonyíthassak. A mindenkori helyi vezető, ha tenni akar, együtt kell, hogy működjön a lakossággal, együtt kell dolgozzanak a célok megvalósítása érdekében.Az önös célok és a korrupció ki kell marasdjon ebből a játékból, mert a munkát koordinálni és vezetni csak tiszta kézzel és szívvel lehet.

– Mit tennél a községben?

– A hagyományok megőrzése és ápolása fontos célom. Ezen kívül kényelmes, modern községet kívánok építeni utakkal, új játszóterekkel, jó közbiztonsággal és új munkahelyekkel.

Köszönöm mindenki bizalmát, aki ajánlószelvényével támogatott, és kérem, hogy a szavazófülkében is cselekedjen hasonlóan!

Az egységes Pusztaföldvárért!

Munkanélküli Fiatalok Fóruma a Széchenyi-tervről

A Munkanélküli Fiatalok Fóruma (www.munkanelkuli.lapunk.hu) érdeklődéssel tanulmányozta az Új Széchenyi tervet, azon belül az egymillió munkahely teremtésre vonatkozó részeket.

A Fórum szervezői egyetértenek azzal, hogy bizakodni kell, és türelemmel kell lenni, mire az ígéretekből valós munkahely lesz.

Sajnos a hosszú távú elképzelések nem hoznak megoldást a mai munkanélküliek számára. Nincs tíz éve a kivárásra annak az embernek, aki már évek óta munkanélküli, vagy csak alkalmanként talál munkát. A folyamatosan növekvő hiteltörlesztések, az iskolakezdés, a létbizonytalanság megterhelő minden család számára, pláne a bizonytalan megélhetésűeknek.

Kovács István, a Fórum egyik szervezője elmondta, hogy nehéz lesz úgy egymillió munkahelyet létrehozni, ha a meglévőeket sem tudják megtartani.

Az elmúlt hetek híradásaiból tudjuk, nem egy helyen készülnek a multinacionális cégek csoportos létszámleépítésre.

Éppen ezért a Munkanélküli Fiatalok Fóruma szervezői felszólítják a kormányt, hogy hozzon azonnali intézkedéseket az elbocsátások megakadályozása érdekében!