Aktuális Cikkek
 

VÉLEMÉNY

Legális aljasság

A legutóbbi jobbikos agyrém után – ami koncentrációs táborba zárná a cigányokat – itt van most már a legújabb, a kormányon lévő hatalmat képviselő Belügyminisztérium tervezete.

Ez lehetőséget adna arra, hogy az önkormányzatok kitiltsák a közterületekről a hajléktalanokat. Szabálysértés lenne utcai padon aludni, az utcán élni! Azt már meg sem kérdezem, hogy mit csinálnának a rendelet megszegőivel?!

Esetleg őket is be lehet zárni egy koncentrációs táborba, vagy esetleg meg lehetne fosztani állampolgárságuktól, minden joguktól, hogy ne zavarják a “jóravaló” kapitalisták érdekeit? Mert ugye a plázák és bevásárlóközpontok környékén elriaszthatják a vásárlókat, így csökken a kapitalisták haszna!

A nagyvárosok egyéb közterületein élők pedig rontják a városképet, a külföldiekben negatív kép alakulhat ki “szeretett” jóléti demokráciánkról!

Minden lelkiismeret-furdalás nélkül meghoznák ezt a rendeletet, miközben ma Magyarországon a becslések szerint 30-50 ezer hajléktalan él, a nappali melegedőket, az éjjeli szállásokat és az átmeneti otthonokat is beleértve 5-6 ezer hely van, azaz minden tizedik, jobb esetben minden hatodik fedél nélküli ember jut szálláshoz. Ha egyáltalán bemegy oda, az ott uralkodó állapotok kritikus volta miatt.

Könnyű rúgni még egyet azon, aki nem tud védekezni! Cinikusan kihasználni a terhekbe belerokkant társadalom közönyét! Mert manapság sajnos már nincs részvét az emberekben a gyengék, az elesettek iránt. Kiölte belőlük a mindennapi harc a megélhetésért, az otthon megtartásáért.

Ezért ez az átkozott kapitalista rendszer a felelős!

Pedig van megoldás. Munkát kell adni a hajléktalannak. S igen, ellenőrizni

is kell, hogy tényleg elvégzi-e a munkát. Biztosítani neki a szállást, ahonnan mentálisan és anyagilag is megerősödve tovább léphet. A munkásszállók intézményét anno sem véletlenül találták ki! Így, csak így lehetne kezelni a hajléktalan-problémát.

Tiltani, de lehetőséget nem adni, ez aljas, erkölcstelen és gyilkos magatartás.

Olyan, mint az egész rendszer.

BALOGH PÉTER

Vallásra való tekintet nélkül...

AEgy őrült amerikai tiszteletes el akarta égetni az iszlám szent könyvét, a Koránt. A hír bejárta a világot. Aztán az említett úr elállt a szándékától, amit a nyugati világ elképesztő bohóckodással fűszerezett.

Az USA megszállta Irakot, megszállta Afganisztánt! Milliók követelték a békét, de az USA nem állt el szándékától. Számtalan civil és ártatlan gyermek halt meg és hal meg napjainkban is, miközben igyekeznek démonizálni az arab országokat és az iszlám-hívő embereket.

Pedig ők is ugyanolyanok, mint az emberek általában.

Ráadásul a muszlim ember gondolkodásmódja merőben távol áll a nyugati propaganda által bemutatott képtől, legyen az a média vagy az oktatás.

A hit kard által való terjesztése ellenkezik a Koránban leírtakkal, valamint a jihád, „szent háború”-ként való fordítása is téves, hiszen az iszlám tanrendszerében a gyilkolás semmilyen formában nem lehet szent.

E szó helyes fordítása: “törekvés az Isten útján”, ami inkább a mindennapok próbatételeinek a kiállását jelenti, és nem az embertelen mészárlást.

Az iszlám elítéli a terrorizmust, és békére szólítja fel az embereket, amit tükröz a muszlimok formális köszöntése: béke veled!

A könyvégetést általában a nácik módszereként ismerjük a történelemkönyvekből. Tolerancia? Hát van mit tenni és lenne mit olvasni!

Az egyetemes kultúra sokszínű és sokhitű, kizárni ebből bárkit is, nem más, mint barbarizmus.

FEJES TAMÁS