Aktuális Cikkek
 

VÉLEMÉNY

Amerikai vér

Fantasztikus dolgokat lehet olvasni az amerikai nagykövetség honlapján.

Az amerikai nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis hol cigányokkal találkozik, hol az antiszemita nézetek ellen küzd, hol csak valamelyik magyar egyetem diákjait tanítja jó modorra, azaz Amerika-szeretetre. Egyszóval kis országunk majd minden gondját magára veszi.

De ez a legutóbbi, ez mindent felülmúl. Nagykövet asszony a szeptember 11-i eseményekre emlékezve befeküdt egy vöröskeresztes ágyba, ráadásul magyarba, ami már bizonyos önmarcangolásra utal, és, most láss csodát, vért adott.

Szép tőle! Nem tudom, hogy ez-e a dolga, de szép!

Azért elgondolkoztam egy kicsit. Ki kapja a vérét? Ez ugyanis nem akármilyen vér, nagyköveti vér, sőt amerikai vér. Nem lehet csak úgy mindenkinek odaadni, akármilyen földönfutó meg sem érdemli.

Lehet, hogy decinként, esetleg féldecinként lehet adagolni népünk legjobb fiainak.

Protokoll-lista mellékelve.

 


 

Miért gondolják a magyar politikusok, hogy ők okosabbak, mint a kubai emberek? Miért gondolják, hogy nekik kell dönteniük a kubai emberek helyett?

 

Parkolási szabadrablás


iért hiszi

Tegnap elmentem az unokámért az iskolába, kocsival. Ma már látom, hiba volt. Na nem az unokámért menni, hanem autóval közlekedni.

Az iskola előtt nem tudtam megállni, de a szemközti kicsi, csendes Szalmás Piroska utca ideálisnak tűnt, gondoltam, itt megállhatok.

Körbenéztem, hogy valami utal-e arra, hogy parkolási díjat kell fizetnem. Nem láttam táblát, felfestést, díjfizető automatát, így elrohantam az unokámért.

Komoly 12 percet voltam távol, de addigra természetesen már várt egy „szeretetcsomag”. Ez a csomag arról szólt, hogy megszegtem egy kormányrendeletet, ezért várakozási díjkülönbözetet és pótdíjat kell fizetni, ami 3120 forint abban az esetben, ha 15 napon belül befizetem. Ha csak később, az már 9840 forint.

Körbenéztem ismét, hol is állok, lehet, hogy a parlamentet titokban áthelyezték?

Sok időm nem volt gondolkodni, mivel az unokámat időre haza kellet vinnem, egy utcával arrébb, a Benczúr utcába.

Átmentem, és úgy gondoltam, hogy ha már megbüntettek egyszer, ugyanabban a kerületben, a büntetésért megállhatok 100 méterrel arrébb anélkül, hogy parkolási díjat kellene fizetnem. Hangsúlyozom, tudtam, hogy a Benczúr utcában kell parkolási díjat fizetni.

Fizetek is mindig, legfeljebb azon gondolkodom el, hogy a város egyik legszebb utcájában, mely párhuzamos az Andrássy úttal, kivezet a Hősök terére, miért csak 160 forintot kell fizetni óránként, míg a Ferenc körúton, a IX. kerületben 400 forintot.

Csak nem azért, mert a legtöbb követség ebben az utcában van, és azoknak, vagy vendégeiknek nincs elég pénzük a parkolási díjat kifizetni?

Szóval nem vettem parkolójegyet, a piros zacskó az ablakon maradt.

Mire kijöttem, megszaporodott, a Benczúrban is megbüntettek.

Furcsa módon ez a hely már nem olyan értékes, mint a Szalmás Piroska utcai, mert „csak” 2080 forint az alapbüntetés, a kései befizetés is „csak” 6560 forintot kóstál.

Mi a bajom?

Az, hogy ahol mi szerencsétlen autósok állunk, az közterület, ami azt jelentheti, hogy az Öné, Tiéd, enyém, mindenkié, aki ebben az országban él. De, hogy legyen gazdája is a közösnek, az önkormányzaté, ami ugye szintén minket hivatott képviselni.

Ezen a közterületen az önkormányzatok megbízásával működik a Centrum Parkoló Rendszer Kft, egy behajtó cég, mely profit-érdekelt, milliárdokat keres rajtunk, autósokon.

S ahogy hallani, azért övé ez a feladat, hogy cserébe morzsákat juttasson a helyi önkormányzatoknak.

Honnan tudni? Onnan, hogy Rogán Antalnál, az V. kerület polgármesterénél kiverte a biztosítékot, hogy a Centrum Kft. ügyvezetőjét luxusautóban látta pöffeszkedni.

Kifakadt: „Neki erre telik, míg az önkormányzat filléreket kap a parkolási díjakból!”

A parkolási díjjal is bajom van, de nem ez a döntő, hanem az, hogy a bevétel egy szűk csapat zsebét tömi. Nem arra szedik be a pénzt, hogy a bevételekből több és jobb utat építsenek, nem arra, hogy javítsák a környezetet, tisztítsák Budapest levegőjét, esetleg több parkolóhelyet teremtsenek. Nem, ők üzleti alapon üzemeltetik a parkolási rendszert, megbüntetnek mindenkit, akit lehet, sokszor azt is, akit nem lehet - és ebből jól élnek.

A közterület a miénk, vegyük vissza!

Kezelje a parkolókat az önkormányzat, fizessünk az önkormányzatoknak a közterület használatáért!

Viszont cserébe a befolyt összeget adják vissza nekünk, lakosoknak, jó utakban, parkokkal, egyéb szolgáltatásokkal!

Akkor eszembe sem fog jutni nem fizetni parkolási díjat.

BENYUS