Cikkek
 

BALSZEMMEL

 

Mi a bal szemünkkel nézünk a világra. Így sok mindent észreveszünk, amit csak
a  jobb szemünkkel nem látnánk. Másként is látjuk a világot, mondjuk úgy,
balszemmel. Ezután minden számunkban elmondjuk, miként is látjuk az éppen
esedékes eseményeket a saját politikai értékítéletünk alapján, balszemmel.

HITLER VAGY THÄLMANN

    Kövér László a múlt héten bajba került, nem tudott mit kezdeni jobbikos ellenfelével egy vitában. Válaszolni nem tudott, a jobbikosból nem akart hőst csinálni, ezért jobb híján úgy tett, mintha az nem is lett volna ott. Félek, hogy országosan ez már nem fog menni, a Fidesz, de nem csak ők, most lesznek majd igazán bajban. A magyar tőkésosztály megszülte a Jobbikot. Pontosan úgy, ahogy a német tőkésosztály megszülte a Német Nemzeti Szocialista Munkáspártot a 20. század 20-30-as éveiben. Akkoriban a világgazdasági válság miatt radikalizálódott tömeget két erő volt képes lekötni, a Thälmann vezette kommunisták és a Hitler vezette nácik. A tőke megijedt: mi lesz most? Nos, a német tőkések nem csípték Hitlert, de Thälmannt kifejezetten utálták. Hitler ugyanis nem akarta megszüntetni a kapitalizmust, a kommunisták viszont igen. A nácik pedig mesterien manipulálták az embereket. Ha nem tudnád, a náci párt neve azért volt munkáspárt, és a zászlajuk azért volt vörös, hogy a munkást megszédítsék, lekössék őket, mielőtt a kommunisták megszerzik őket. Ilyen egyszerű a dolog. Ma sincs másként. Ha nincs a Jobbik, akkor az elégedetlen, a parlamenti pártokban csalódott dolgozói tömegek könnyedén választanák a Munkáspártot. A magyar tőke és nemzetközi támogatóik azonban nem akarják a kommunistákat a parlamentben látni. Hogyisne, hogy forradalmat csináljanak? Elvegyék a multik vagyonát, megadóztassák a gazdagokat? Azt már nem! Akkor inkább a Jobbik! A német tőkések annak idején abban reménykedtek, hogy olcsón megússzák Hitler támogatását. Nem így történt! Vajon miben bíznak ma a magyar tőkések?

A KORRUPCIÓ FELSZÁMOLÁSA VAGY VÁLASZTÁSOK ELŐTTI LESZÁMOLÁS?

    Te, hogy mik vannak nálunk! A rendőrség, tudod, amely szolgál és véd, fényes nappal megrohamozott egy katonai intézményt, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet, s megbilincselve elvitte első emberét, Szabó János rektort. Kész mázli, hogy a katonai objektumok őrzését már régen kiprivatizálták, mert az igazi katonák esetleg lőttek volna az ostromlókra. Hogy miért kellett egy dandártábornokot teátrális külsőségekkel elvinni, s miért nem lehetett csendben, otthon, nos, ezt nem kötötték az orrunkra. Azt sem mondták meg, még az intézmény felnőtt korú hallgatóinak sem, hogy mi ez az egész. Egyébként, igazuk is van! Húsz évvel a rendszerváltás után nem vagyunk még érettek ahhoz, hogy a nagyok dolgairól tudjunk. A pletyka szerint egy nemzetközi szállítmányozási cég csinált valami csúnyát, a tábornok úr pedig tisztára akarta őket mosni. Lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem, ki tudja. Az emberek persze nem hülyék, még ha ezt is gondolják róluk, s kérdeznek. Példának okáért, kíváncsiak arra, hogy Szekeres Imre honvédelmi miniszter tudott-e az ügyről? A Nemzetvédelmi Egyetemen ugyanis nem lehet akárki rektor. Vagyony-nyilatkozatot kell tenni, át kell esni a „B” típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen. Ezen elég csúnya kérdéseket tesznek fel, például, hogy az illetőnek van-e kapcsolata külföldiekkel? Találkozott-e kémekkel? A CIA nem számít bele, azok a barátaink. Ja, és a német BND sem, azok is a barátaink. Szekeres úr alárendeltségében ott van a Katonai Biztonsági Szolgálat, élén Kovácsics Ferenc altábornagy úrral. Ők vajon mit csináltak? Tudott-e a miniszterelnök a rendőrségi akcióról? Tudott-e róla a köztársasági elnök, aki mégiscsak a fegyveres erők főparancsnoka? Ezernyi kérdés, s nincs egyetlen válasz sem. Ha pedig nincs, akkor mi, egyszerű polgárok, nem tudjuk eldönteni, hogy miről is van szó. A hadseregen belüli korrupció felszámolásáról vagy a választások előtti leszámolásról? Illetve, rosszul mondom, nagyon is tudjuk a választ.

KÍVÜL BÁRÁNY, BELÜL FARKAS

Bokros Lajos úr hónapok óta szédíti kis hazánkat. Sajnos, vannak, akik bedőlnek neki. Régen vallom, hogy nem a farkastól kell félni. Félni azoktól kell, akik báránynak adják ki magukat, de valójában farkasok. Bokros Lajos ilyen. A bárány-Bokros szakembernek adja ki magát, mondván, hogy ő az egyetemi tanár, az összes többi bunkó politikus. Elárulom Neked: nem szakmai kérdés az, hogy kit adóztat meg az állam! Nagyon is politikai, hatalmi. Ha miénk lenne a hatalom, megadóztatnánk Bokros Lajost, és gazdag társait. Amíg ők vannak hatalmon, bennünket fognak megadóztatni. A bárány-Bokros másik nagy csele, hogy ő voltaképpen baloldali, a mi javunkért aggódó ember. Nem az, nem baloldali. Bokros nem akarja korlátozni a tőkéseket, hanem tőlünk akar még többet elvenni. Amit Bokros mond, az az ország további kiárulása a külföldnek, a tömegek újabb és újabb megadóztatása. Elnyomorítjuk a tömegeket, hogy ezáltal jobb legyen a nagytőkének, és ha jó lesz a nagytőkének, majd a plebsnek is juttatunk morzsákat. Ez Bokros programja, amelyet egy nem létező párt, az MDF magáénak vall. Szóval, ne üljünk fel a báránynak, mert megesz a farkas!

THÜRMER GYULA