Cikkek
 

AKTUÁLIS

IGAZ KOMMUNISTA

„Arca derősen mosolyog és látom:
 vasrózsákat tesz üllő vánkosára,
 remegő harmat fordul a virágon,
 és szirmát bontja szíve ritmusára.”

Lantos Józsefné, a 7-es régió tagja kórházi ágyán sem feledkezik meg pártjáról. Nem tudja járni az utcákat kopogtatócéduláért, nem ragaszt plakátot, de amit tud, erőn felül is megteszi. Pénzzel támogatja a pártot. Fiát kérte meg, hogy felkeresse a régiót és elvigye 10.000 forint adományát. Mindannyian tudjuk, milyen kiadásokkal jár a kórházi ápolás, az elképesztően drága gyógyszerek. Ennek ellenére Lantos elvtársnő nem feledkezik meg arról, hogy kommunista, hogy a Munkáspárt tagja.  

Mielőbbi jobbulást kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi volt Kádár János végrendelete?

Erre a kérdésre is választ kap, ha elolvassa Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének könyvét. „Az elsikkasztott ország” első kiadása hat hét alatt elfogyott a kiadónál, már a polcokon a második kiadása.

 

A választások előtt betiltanák
a cseh kommunista pártot

   Száz nappal a csehországi parlamenti választások előtt egy cseh szenátor nemtelen támadást intézett a kommunisták ellen.
   Miután a prágai Legfelsőbb Bíróság betiltotta a jobboldali szélsőséges Munkáspártot (DS), Jaromír Stetina a Cseh- és Morvaországi Kommunista Párttal (KSCM) szemben is fellépni készül. Ezt a lépést napokon belül indítványozni kívánom a belügyminiszternél és az illetékes igazságszolgáltató szerveknél – jelentette be.

   A „demokrata” politikus szerint a kommunisták továbbra sem néztek szembe a sötét múltjukkal, nem mondtak le az erőszakos hatalomátvételről. Stetina szerint „természetesen” kezdeményezésének semmi köze a közelgő választásokhoz, s főleg nem a kommunista szavazók megfélemlítésére irányul…

   A szenátor társaival együtt bizottságot hozott létre a KSCM programjának és tevékenységének elemzésére. Minimális célként azt szeretné elérni, hogy a bíróság kényszerítse a baloldali pártot: törölje a nevéből a „kommunista” kifejezést, programjából pedig a demokratikus politikai verseny szellemével összeegyeztethetetlen részeket. Korábban egy cseh bíróság betiltotta a kommunista ifjúsági szervezetet.

   A Munkáspárt és a Baloldali Front határozottan elítéli a cseh kommunisták ellen intézett aljas támadást, szolidáris a KSCM-el.

 

CSATLAKOZZ!

    Ha szívesen részt vennél a gyárak előtt demonstráló, agitáló, szórólapot osztó akciócsoport munkájában, jelentkezz! Várunk, ha egyszer, várunk, ha többször is eljönnél! Lehetsz fiatal vagy idős, párttag vagy szimpatizáns, közöttünk a helyed!

    Ha gyűlölöd, ha felháborít, ha tenni akarsz az ellen, hogy embereket önhibájukon kívül megfosszanak otthonától, jelentkezz! Várnak az Otthonvédők, s az Otthonvédőkkel együttműködő munkáspárti aktivisták!

    A gyárak, üzemek előtt elengedhetetlen a jelenlétünk, hiszen az ott dolgozókat így szólíthatjuk meg közvetlenül. Vannak néhányan, akik rendszeresen részt vesznek ezekben az akciókban, de gyakran szembesülnek a problémával: van hová, van kivel menni, csak a helyszínre eljutni nincs mivel.

     Ezért kérjük minden gépkocsival rendelkező párttagunkat, szimpatizánsunkat, hogy segítsenek, jelentkezzenek a gyári akciókra!

    Időpontokról, helyszínekről kérj bővebb tájékoztatót a pártközpont telefonszámán, e-mail címén vagy Fogarasi Zsuzsanna budapesti alelnöktől a 06-20-463-0757 telefonszámon.

 

A Magyar Kommunista Munkáspárt központi politikai lapja. Szerkeszti a szerkesztõbizottság. Szerkesztõség: 1082 Budapest VIII., Baross utca 61.; Telefon: 313-5420 (közvetlen); 334-1509/22 m. Telefax: 313-5423;
A Szabadság e-mail címe: info@aszabadsag.hu; internetcím: www.aszabadsag.hu
Kiadja: a Progressio Kft., a kiadásért felelõs: Vajda János igazgató; ISSN 0865-5146

A Munkáspárt internetcíme: http://www.munkaspart.hu