Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 21. SZÁM - 2007. június 14.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A rút kiskacsa és a miniszterelnök
Minden kormánynál előbb-utóbb előjön a dili, hogy ők az egész nemzet kormánya. E betegséggel szemben nem volt immunis Antall sem, Orbán sem, de a szocialista nagyságok sem. Antallnak legalább jól állt, de ettől még ő sem lett minden magyar miniszterelnöke.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Közös magyar-osztrák kommunista akciók
Csendes ház fogadja a látogatót Bécs 14. kerületében. Nem messze a schönbrunni kastélytól, távol a belváros zajától. Ez ma az Osztrák Kommunista Párt székháza. Az anyagi nehézségek miatt az osztrák kommunisták arra kényszerültek, hogy feladják a városcentrumban lévő központjukat, és a külvárosban vessék meg lábukat.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belpolitika

Végkiárusítás - szabadrablás Gyurcsány kormány módra
A Munkáspárt Elnökségének állásfoglalása A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége tiltakozik a meglévő állami vagyon privatizálása ellen, és követeli a vagyontörvény-tervezet azonnali visszavonását, állani garanciát a meglévő állami tulajdon teljes körű megtartására, a folyamatban lévő privatizációs ügyletek azonnali leállítását, a
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Budapesten megy a munka
Budapesten februárban volt a Nagy-budapesti Régió elnökségének választása. Az azóta eltelt időszak eredményeiről, gondjairól és terveiről kérdezzük Székely Pétert, a Nagy-budapesti Régió elnökét.
[tovább a teljes cikkre]

 
Mozgalom

Ismét Munkáskupa Túrkevén
Idén immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Munkás Kupát a Szolnok megyei Túrkevén. Mint mindig, az elmúlt szombaton is nagy érdeklődés kísérte. Ezúttal olyannyira, hogy csapatokat kellett visszautasítani, mivel olyan sokan jelentkeztek, hogy egyszerűen nem volt elég pálya.
[tovább a teljes cikkre]

 
Belpolitika

A postások ismét demonstráltak
2007. június 6-ára európai akciónapot hirdetett az UNI Europa Posta, az európai postásszakszervezeteket tömörítő, mintegy kétmillió tagot számláló szervezet. Tizenkét országban déli 12 órától egy órán keresztül zárva tartottak a postahivatalok, ezzel tiltakozva a postai piacnyitás korai időpontja ellen.
[tovább a teljes cikkre]

 
Történelem

Nevessünk együtt Kádárral
Kádár János titka
Meleg nyári délután volt a hetvenes évek közepén. A Kőbányai Pártbizottság székházában a meleg és a nyári szabadságok miatt a megszokottnál is kevesebben fordultak meg.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nem hivatalos megjegyzés a hivatalos válaszhoz
A Munkáspárt vezetői május 25-én, Kádár János 95. születésnapjának az előestéjén petíciót adtak át a Miniszterelnöki Hivatalnak.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Mi a különbség mátyás kora, a szocializmus és a mai kapitalizmus között? A történelem során különböző társadalmak jöttek létre. Ezek között sok a hasonlóság, de vannak döntő különbségek is.
[tovább a teljes cikkre]