Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 34. SZÁM - 2007. szeptember 20.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Egy év
Pont egy éve annak, hogy napvilágra került Gyurcsány balatonöszödi beszéde. Az ország akkor megdöbbent. Soha korábban magyar miniszterelnök nem vallotta be, hogy hazudott és hazudik. Soha korábban magyar miniszterelnök nem kurvázta le az országot.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Látogatás Zemplénben
Ha lesz politikai jelenlét, lesz szervezet is
A Munkáspártnak biztosítania kell politikai jelenlétét ott is, ahol nincsenek munkáspárti szervezetek, sőt tagok sem.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megszorongatták Fodor Gábort
Igencsak meglepődtek az emberek az egri piacon, amikor múlt pénteken összetalálkoztak Thürmer Gyulával, a Munkáspárt elnökével.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kubikus megemlékezés Mezőtúron
A jó munka meghozza gyümölcsét
Ezt a munkát csak tisztességgel lehet végezni. Aki félvállról veszi, előbb-utóbb kiesik - súgta oda Herceg Antal, a mezőtúri térség KB-képviselője Thürmer Gyulának.
[tovább a teljes cikkre]

 

Munkáspárt a vasárnapi nyitvatartás ellen
A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége és szakszervezeti munkacsoportja üdvözli, és támogatja a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) és a KDNP által életre hívott "Charta a szabad vasárnapért" elnevezésű programot, és az ez ügyben indított népszavazási kezdeményezést, melyhez később az MSZOSZ és a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala is csatlakozott.
[tovább a teljes cikkre]

 

A bányászmúlt megbecsülése
A Munkáspárt Nógrád megyei szervezete az idei bányásznapon is tisztelettel emlékezett a bányásztársadalom múltjára, munkájára, társadalmi küzdelmeire. A bányásznapi megemlékezésre - a kölcsönösség jegyében - meghívták más szervezetek, s az önkormányzat képviselőit is. A baglyasaljai bányász emlékhelyen Tóth László, a Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség megyei vezetője mondott ünnepi beszédet.
[tovább a teljes cikkre]

 
Szolidaritás

Szolidaritási üzenetek a per kapcsán
A fasiszták menetelhetnek, a kommunistákat bíróság elé állítják
A német Bal Párt Kommunista Platformja levélben fejezte ki szolidaritását a Munkáspárttal.
[tovább a teljes cikkre]

 

A magyar bíróság eljárása a szélsőjobboldal malmára hajtja a vizet
Az Osztrák Kommunista Párt Szövetségi Elnöksége aggodalommal és felháborodással figyeli a magyar igazságügyi hatóságok eljárását a Magyar Kommunista Munkáspárt vezető képviselői ellen.
[tovább a teljes cikkre]

 

Nem vagyunk egyedül
A nemzetközi munkásmozgalom számos pártjához eljutott a Munkáspárt levele, amelyben a pártunk elleni támadásról, a perről tájékoztattuk őket. A levelet már lefordították spanyolra, olaszra, svédre, és természetesen olvasható angolul és oroszul is.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kuba

Nem akarunk ellenforradalmat!
A múlt héten Budapesten járt Juan Carlos Marsán, a Kubai Kommunista Párt KB Külügyi Osztályának munkatársa azzal a céllal, hogy magyar barátaikat tájékoztassák a kubai eseményekről.
[tovább a teljes cikkre]

 

Ezer aláírás az öt kubai hazafi kiszabadításáért
Ezer aláírást gyűjtött össze a Magyar - Kubai Szolidaritási Társaság, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Baloldali Front segítségével annak érdekében, hogy engedjenek szabadon öt, az Egyesült Államokban fogva tartott kubait.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Kádár közbenjárt a szerelmesekért
Ma már megszoktuk, hogy a szabadságot külföldön töltjük, de mehetünk akár karácsonykor, húsvétkor, vagy csak úgy. Feltéve persze, ha van rá pénzünk. A szocializmus első évtizedeiben mindez más volt. A turizmus fejletlen volt, alig voltak szállodák.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

A Kínai Kommunista Párt 9. kongresszusa: a "kulturális forradalom" szentesítése
A szocialista építés különböző felfogásainak csatáját nem lehet a jók és rosszak küzdelmeként felfogni, s főleg nem lehet a mát visszavetíteni a sok évtizedekkel ezelőtti eseményekre. A Kínai KP történetének megértéséhez fontos, hogy lássuk az akkori világhelyzetet.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
A tőkés programok és a valóság Minap egyik elvtársunk azt mondta: a munkások között élek, hallom a véleményüket. Egyre elégedetlenebbek, egyre türelmetlenebbek. Tudnak rólunk, tisztelnek is, de azt kérdik: milyen programotok van, mit csinálnátok Ti?
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Viharos közmeghallgatás a Ferencvárosban
A Munkáspárt joggal kérhet számon
Ferencváros szocialista-liberális vezetésű önkormányzata májusban döntött a kerületben működő egészségügyi szolgálat járóbeteg-szakellátásának eladásáról.
[tovább a teljes cikkre]

 

Megalakult a BAZ megyei Nőtagozat
A múlt szombaton, Miskolcon megalakult a Munkáspárt Nőtagozatának borsodi csoportja.
[tovább a teljes cikkre]