Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 38. SZÁM - 2007. október 18.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Digitális tábla
Kezdem csípni a szocikat. Mernek álmodni, nem úgy, mint ezek a földhöz ragadt fideszesek. Rólunk, hétköznapi pondrókról nem is beszélve. Egy ország szeméről hullott le a múlt századi elmaradottságunk hályoga, amikor egy igazi 21. századi elme, Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási és kulturális munkacsoportjának vezetője minap felfedte a szocik nagy ívű terveit. Digitális tábla kell nekünk minden iskolába! Mit minden iskolába, minden osztályba!
[tovább a teljes cikkre]

 
Per

Folytatódik a nemzetközi tiltakozás
Nem hagyunk benneteket cserben
A Munkáspárt Elnöksége elleni per első szakasza, szeptember 21-e óta is egyre-másra kapjuk a támogató nyilatkozatokat és a szolidaritás más jeleit külföldi barátainktól. Ők pontosan értik, hogy bár a per formálisan konkrét személyek ellen folyik, és nem egy testület ellen, de mindez csak látszat.
[tovább a teljes cikkre]

 

Az Európai Parlament 22 képviselőj tiltakozott a Munkáspárt ellen folyó per miatt
Nyilvánosságra hozták azt a levelet, amelyet az Európai Parlament 22 képviselője október 10-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz és Szili Katalinhoz, az Országgyűlés elnökéhez írt. Az európai politikusok a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége ellen folyó pert az alapvető demokratikus jogok megsértéseként értékelik, és követelik a Magyar Kommunista Munkáspárt vezetése elleni üldöztetés azonnali beszüntetését.
[tovább a teljes cikkre]

 

A magyar nagykövet szerint "pártügy" egy európai alapjog megsértése
Október 10-én Cseh- és Morvaország Kommunista Pártjának küldöttsége kerestefel a prágai magyar nagykövetséget.
[tovább a teljes cikkre]

 

Cseh- és Morvaország kommunistáinak levele
Őexcellenciája Szabó István Úrnak, a Magyar Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének
[tovább a teljes cikkre]

 

Szerbiai kommunisták is tiltakoznak
A magyar és a szerb kommunistákat régi internacionalista szálak kötik össze. A Munkáspárt az elmúlt két évtizedben mindig támogatta a szerb kommunistákat a Jugoszlávia és Szerbia függetlenségéért vívott harcukban.
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

Város a multiországon túl
Kalocsa kiesik a multik érdeklődési köréből. Az autópálya közelebb került, de még így is túl messze van ahhoz, hogy a nagy külföldi cégek idetelepüljenek.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kommunista díszpolgár
Még mindig vannak olyanok, akik félnek nyíltan vállalni kommunistaságukat.Még többen vannak olyanok, akik gyerekeiket nem engedik a párt közelébe, mondván, mi lesz velük, ha kitudódik. Vannak azonban, akik bátran vállalják, hogy a Munkáspárt tagjai, sőt a környezetük is éppen azt tiszteli bennük, hogy ők nem forgattak köpönyeget, kitartottak a dolgozó ember ügye mellett, egyszóval, ők kommunisták.
[tovább a teljes cikkre]

 

Pest megyében is lehet
Évek óta tudjuk, hogy minden választást két helyen lehet elbukni, Budapesten és Pest megyében. A legutóbbi választásokon például Pest megye olyan fontos volt az MSZP-nek, hogy mindent megtettek azért, hogy a Munkáspártnak ne legyen területi listája. Rájöttek a Munkáspárt gyenge pontjára. Pontosan tudták, hogy a listánk kevés egyéni jelöltre épült, s ha akár egyet is kilőnek, vége.
[tovább a teljes cikkre]

 

Aradi vértanukra emlékeztünk
A Magyar Kommunista Munkáspárt csepeli szervezetének tagjai is résztvettek, a csepeli önkormányzat által rendezett, az Aradi vértanuk kivégzésének 158. évfordulójára emlékező, október 6-i koszorúzási ünnepségen.
[tovább a teljes cikkre]

 

Látogatás a XI. kerületben
Pikáns találkozó Újbudán
Régen nem látott találkozóra került sor a múlt pénteken Újbudán. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke hivatalában kereste fel Molnár Gyulát, Újbuda MSZP-s polgármesterét.
[tovább a teljes cikkre]

 

Milliomosok kerüljenek!
Az újbudai program a lebontott Skála melletti vásárcsarnok előtt folytatódott. Farkas Ferenc, a fáradhatatlan kerületi elnök mellett itt volt Benyovszky Gábor, KB-képviselő is. Természetesen nem hiányozhatott egy ilyen rendezvényről Székely Péter budapesti elnök és helyettese, Kajli Béla sem.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
Kádár és a magyar címer
Sorozatunkhoz sokféle írást kapunk, humorosakat, kedveseket, szomorúakat, meghatókat, és olyanokat is, amelyek kevésbé ismert oldalról világítják meg Kádár Jánost. Ilyen az írás, amely dr. Freud Gézáné tollából származik. A szerző aranydiplomás fizikus és elektromérnök, az egykori Magyar Szabványügyi Hivatal mérnök főelőadója.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külföld

Megnyílt a Kínai Kommunista Párt 17. kongresszusa: tovább a reformok útján
Október 15-én, lapzártakor megkezdte munkáját a Kínai Kommunista Párt 17. kongresszusa. A kongresszus a központi szervek beszámolóinak megvitatása után dönt a párt további feladatairól, módosítja a szervezeti szabályzatot és megválasztja az új vezetést.
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
Rendszerváltás - egyenlő - ellenforradalom A tőke több dolgot megtanult az 1956-os magyarországi és az 1968-as csehszlovákiai eseményekből. Egy, a tőkés ellenforradalom lényegét el kell homályosítani, az embereknek nem szabad tudni, hogy a szocializmus ellen megy a játszma. Kettő, a hatalmat gyakorló vezetők egy részét be kell vonni, és utcai ellenforradalom helyett csendes hatalomátadást kell szervezni. Három, a
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Kinek csípi a szemét
A világ kereskedelmi televíziói szívfacsaró filmeket mutogatnak bárgyú hírességekről és a legkülönfélébb csacskaságokról. A harcos esélyegyenlőségi aktivisták el vannak foglalva a menedzsernők fizetésével. Ezzel szemben a világon 200 millió gyermek a napi megélhetésért dolgozik. Erről ritkán és alig beszélnek.
[tovább a teljes cikkre]

 

1956, az ötvenhatos szemével
Egyelőre fülsértő csinnadratta nélkül, de készül az elit az l956-os ellenforradalomról való megemlékezésre.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

Lezárult a szolidaritási hónap
Szabadságot az öt kubainak!
Október 8-án zárult le az a szolidaritási hónap, amely az Egyesült Államokban bebörtönzött öt kubai hazafi kiszabadítása érdekében folyt a világ számos országában.
[tovább a teljes cikkre]

 

Emlékezzünk a Köztársaság téri mártírjainkra
A Magyar Kommunista Munkáspárt Nagy-Budapesti Regionális Elnöksége idén is megemlékezést szervez az 1956. október 30-án, a Köztársaság téren, az ellenforradalmárok által legyilkolt pártház védőiről.
[tovább a teljes cikkre]