Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 35. SZÁM - 2008. szeptember 04.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Rendőrökből most már jól állunk! Lehet, hogy enni lassan nem lesz mit, de rendőr az van. Igaz, hogy nem az utcán, nem a hétköznapokban, hanem a tüntetéseken, az állami ünnepeken, de mit kicsinyeskedünk?
  Este a csúcsforgalomban egy darab rendőrt sem látsz a Nyugatinál, pedig ott elkelne több is belőlük.

[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Először is a Határőrségnél becsületet, tisztességet és felelősséget tanultam. Rám bíztak egy határszakaszt egy oldalnyi lőszerrel. Nem mintha tartani kellett volna valamitől, de ez mégis nagy felelősséggel járt. A munkásember életét kipróbáltam az építőiparban.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő fő tulajdonosként összehívta az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. rendkívüli közgyűlését, és menesztette a korábbi közgyűlések összehívásának ellenálló igazgatóságot. Hatáskörük egy részét az újonnan kinevezett vezérigazgatóhoz és a felügyelő bizottsághoz helyezték, míg más jogosítványokat az MNV, mint a tulajdonosi jogok gyakorlója, közvetlenül magához vont
[
tovább a teljes cikkre]

 

 

 

Baloldali Front

Már a bejáratnál hatalmas vörös tábla köszöntötte a Front-tábor résztvevőit. Az idő is kedvezett a programnak: ragyogó napsütés kísérte a nappalokat, az éjszakai hideget pedig kivédték a kényelmes házikók.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

1918 őszén maroknyi fiatalember vállalta, hogy magasra emeli a tűzszínű zászlót. Élükön Kun Béla állt. Ez a 32 éves ember néhány hónappal később Magyarország külügyminisztere lesz, a Tanácsköztársaság lelke.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Évforduló

A magyarországi iparosodás a XIX. század végén, a XX. század elején viszonylag gyors növekedésnek indult. A munkásság vezető, szervező politikai pártja ekkor a Magyarországi Szociáldemokrata Párt volt.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Külpolitika
A múlt héten Szegeden negyedik alkalommal tartott „közös kormányülést” a magyar és a román miniszterelnök. Mint eddig is, most is a kormánypárti médiának szóló színjátékot adták elő.

 

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

 Írj! Fényképezz!

A Szabadság mindannyiunké. Közös érdekünk, hogy tájékozódjunk mindarról, ami országunkban történik.

[tovább a teljes cikkre