Cikkek
 

III. (XIX.) ÉVFOLYAM 46. SZÁM - 2008. november 20.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Gyurcsány-kormány újabb és újabb hiteleket vegyen fel, és én azt mondom: ez igen! Változtassák meg az adórendszert, vessenek ki luxusadót a gazdagokra, csökkentsék a szegények terheit, és én szívesen támogatom. De nem leszek partner a nép átverésében, a politikai színjátékokban, a manipulációban. Nem vagyok hajlandó, és nem vagyunk hajlandóak hallgatni akkor, amikor újabb és újabb bőrt húznak le rólunk, a dolgozó emberekről.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Betelt a poharam ezzel a világgal. Egyre negatívabban éltem meg a helyzetet, amit a kapitalisták az utóbbi két évtizedben ránk erőltettek. Rengeteg gondolat és ötlet kavargott az agyamban. Gyakran feltettem a kérdést, hogy ez miért van így? Hogyan lehetne a magyar emberek, az ország életét jobbá, élhetőbbé tenni?

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Belföld

Ezekről a kérdésekről petíciót adtak át a sportolók vezetői Tóth Mihály polgármesternek.
  Az önkormányzat előtti, forgalomtól elzárt területen két kialakított pályán a sportolók kispályás labdarúgó mérkőzéseket játszottak.

[
tovább a teljes cikkre]

 
– Amit a szocialisták csinálnak, több mint gusztustalan. Miközben a kormányuk megszorításokról papol, ők minden postaládába 28 oldalas színes füzetecskéket szórnak. Forint tízmilliókat fizetnek ezért nyomdának, postának, miközben minden egyes nyugdíjastól elveszik a pár tízezres 13. havi nyugdíjat. A kérdésre válaszolva: igen, van, aki gyarapodik a Józsefvárosban, vannak, akik keresnek a megépült plázákon

 

 

 

[tovább a teljes cikkre]

„A következő hónapokban romlani fog a helyzet” – így reagált Bajnai Gordon gazdasági miniszter, amikor szembesítették azzal, hogy csak a múlt héten 1800 ember veszítette el állását Magyarországon. Jelenleg majd 330 ezren vannak munka nélkül hazánkban. Ez a hivatalos adat, ami 30 ezerrel több, mint tavaly ilyenkor.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Mozgalom

Az idei újdonságot hozott azzal, hogy Brazíliában, Sao Paulo városában rendezték meg. A döntés nem véletlen. Latin-Amerika ma jelentős változások, forradalmi megmozdulások színhelye. Elég, ha Venezuelára gondolunk, ahol Chávez elnök vezetésével a Bolivári Forradalomnak nevezett mélyreható társadalmi változás megy végbe.

   [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

1988. december 31-én a régi MSZMP vagyona 10 milliárd 279,2 millió forint volt. A párt pénzvagyona tartozásokkal és követelésekkel együtt 879,9 millió forint volt. Ebből az ingatlanok értéke 7 milliárd 638,7 millió forintot tett ki. Egyedül a Széchenyi rakparti székház, ami ma parlamenti irodaház, akkori jó forintban 311 milliót ért.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális



[tovább a teljes cikkre