Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 14. SZÁM - 2009. április 9.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A rendszerváltás után a múltat kellett eltüntetni. A belügyminiszterség zsírosabb állás volt, mint a pénzügyminiszteré. Ott voltak ugyanis a papírok, sőt így: a Papírok. Aki időben kimentette az addigi életét kevésbé előnyös színben feltüntető iratokat, már nyugodtabban érezhette magát. Biztonságban nem, mert
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Nem volt nehéz bekerülnöm a mozgalomba, mivel szüleim öt éve párttagok, és előtte is szimpatizánsok voltak. Apai nagyapám tagja volt az MSZMP-nek. Szóval volt honnan tudomást szereznem a szocialista rendszer értékeiről, pozitív oldalairól.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Magyarország létezhet az MSZP-kormány nélkül is, sőt Magyarország csak az MSZP-kormány nélkül létezhet – mondta Thürmer Gyula a Munkáspárt hétvégi aktíváján. Az országos találkozó küldöttei és külföldi vendégei – így Giorgos Toussas, a Görög Kommunista párt uniós képviselője – együtt mondták: Magyarországon a kommunista párt jelenti a baloldalt, a Munkáspártnak van a válságból kivezető programja. Az alábbiakban a Munkáspárt elnökének beszédéből idézünk.

  [tovább a teljes cikkre]  

 


A magyar történelem egyik legszebb napjára emlékezve gyűltünk ma itt össze, idősek és fiatalok, olyanok, akik átélték ezt a 64 évvel ezelőtti napot, és olyanok, akik csak tanulták.
  Tisztelgünk a felszabadító Vörös Hadsereg hősi halált halt katonái előtt, akik életüket áldozták, hogy megszabadítsák a fasizmus uralma alól Magyarországot és Európát.
  [tovább a teljes cikkre]  

 

 

Mozgalom

2009. május 10-én, az EP-választási kampány idején tartják Piliscsabán az időközi önkormányzati választásokat. A Munkáspárt jelöltje, Göntzöl Gábor már leadta ajánlószelvényeit. Gratulálunk! Gyors munka volt! Alig egy éve működik munkáspárti alapszervezet a festői környéken, de máris elkönyvelheti első sikerét: képviselő-jelöltet állított.

  [tovább a teljes cikkre] 

 

A pártaktíva alkalmából vendégül láttuk a görög kommunisták delegációját. Giorgos Toussas, a Görög KP KB tagja, EP-képviselő Telemahos Dimoulas, a Görög KP KB-titkárság tagja a Munkáspárt és a Front vezetőivel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Grósz Károly 1989. április 12-én, szerdán reggel negyed nyolckor érkezik a Széchenyi rakparti pártközpontba. Éjszaka megerősödik benne a szándék: szakítani kell! Az elmúlt hónapok folyamatos kompromisszum-keresése oda vezetett, hogy ellenfelei egyre erősebbek és egyre szemtelenebbek. Már mindenki látja, hogy Pozsgay, Nyers, Németh más politikát folytatnak. A Politikai Bizottság üléseinek szigorúan titkos anyagai kikerülnek az ellenzékhez. A Politikai Bizottság mellett egy másik láthatatlan hatalmi központ is működik. Véget kell vetni ennek!  

[tovább a teljes cikkre 

 

 

Aktuális

AZ EP-VÁLASZTÁS IDŐRENDJE

G

Y

Ű

J

T

É

S

ÁPRILIS 6-7. (hétfő-péntek) között
-értesítők és ajánlószelvények kiküldése =
 KOPOGTATÓCÉDULÁK GYŰJTÉSÉNEK KEZDETE

május 1., péntek
-a Munka Ünnepe, munkáspárti kampánynyitó!

MÁJUS 8. péntek
-pártlista bejelentésének végső határideje az OVB-nél, a kopogtatócédulák leadásával

K

A

M

P

Á

N

Y

május 22. péntek
-a választási bizottsági, szavaztszámláló bizottsági tagok bejelentésének határideje

június 3., szerda
-Munkáspárti kampányzáró Budapesten, a József Attila szobornál

július 5. péntek
-igazolás kérésének határideje (Magyarországon)

 

JÚNIUS 7. vasárnap
-A SZAVAZÁS NAPJA

[tovább a teljes cikkre