Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 5. SZÁM - 2009. február 5.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Képzeld, mondja egy ismerősöm, elmentem a képviselőnkhöz, és kértem, hogy néhány munkatársammal együtt engedjenek be a parlament ülésére. Rendben, mondta a képviselő, nagyon-nagyon örülök (a demokráciában a nagy mosoly a szokás), hány órakor jönnétek? Az ülés vége felé! A képviselő nem igazán tudta mire vélni, hogy miért nem a magvas vitanap elejére akarnak jönni, de hát a választó akarata szent, jöjjenek a vége felé.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– A Baloldali Frontnak egy éve vagyok tagja. Már régóta szimpatizáltam a Munkáspárttal, kaptam a hírlevelet, és ismertem a Frontot is, de nem tudtam, hogy van Debrecenben is szervezet. Mikor aláírást gyűjtött a párt az egészségügyi rendszer privatizálásával kapcsolatos népszavazás kiírására, láttam, hogy sok fiatal dolgozik.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

Piliscsabán emberemlékezet óta nem volt lakossági fórum a Munkáspárt elnökének részvételével. Ideje elkezdeni, mondták a megújult helyi pártszervezet vezetői, Göntzöl Gábor KB-megbízott és helyettese Veszelovszky László. A szót tett követte, és egész napos látogatásra hívták meg Thürmer Gyulát. Gromon István, Pilisvörösvár fideszes polgármestere némileg csodálkozott, hogy mit is akarnak tőle a munkáspártiak, de jóleső érzéssel nyugtázta: ők, illetve ők is megoldást keresnek a vasútvonal és a 10-es út keresztezésének elviselhetetlen problémájára.

[
tovább a teljes cikkre]

Csongrádban sincs lehetetlen, csak akarni kell, s persze dolgozni érte. A Munkáspárt elnöke mondta ezt a múlt héten, Makón, a választókerületben tett látogatása során. A nap megható megemlékezéssel kezdődött, melyen Szabó Jenőné, a térség KB-képviselője (képünkön) idézte fel az 1919. január 30-i makói csendőrsortűz áldozatait.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Belföld

 2009. február 1-től a Magyar Köztársaságban olyan embereket is letartóztathatnak, akik nem követtek el bűncselekményt – csak elkövethettek volna.
  Hogy is van ez?
  Szép szó a demokrácia, szeretem, hiszen a démosz, a nép uralmát hivatott kifejezni. Kicsiny hazánkban viszont ezt igencsak furcsán értelmezik a fenti dátumtól.

[tovább a teljes cikkre] 

 

A magát kiskirálynak érző Heves megyei közgyűlés elnöke, a vaskalapos reformer Sós Tamás, a napokban sajtóközleményt adott ki, mely szerint Egerben és az egész megyében megszaporodtak a „radikális szervezeti tevékenységek”, melyek “kártékonyak a demokratikus rendszerre, ellenük fel kell lépni”.

 

[tovább a teljes cikkre] 

 

Azt egyébként nem tiltja a házszabály, hogy a képviselők egyenek és igyanak az ülésteremben, mint ahogy azt sem, hogy maguk alá dobálják a szemetet. Ezért az ülésvezető ha látja is, mi történik a padsorban, nem tehet semmit.

 

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Vélemény

Boross Péter bölcs ember, a hivatalos média agyonkérdezett „Magyarország-bölcse”. Nyílván nagy tapasztalatokkal, történelmi és jogi ismeretekkel rendelkezik – a rendszerváltás előtt például vezette a délpesti vendéglátóipari vállalatot is.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Magyarországon minden létező média és persze a politikusok is magyarosan emlegetik az egykori királyi család sarját: Habsburg Ottó. Ezt semmi sem indokolja, legfeljebb az, hogy a rendszerváltáskori magyar politikai elitnek, miniszterelnököktől kezdve kis falusi polgármesterekig nagyon is tetszett a monarchia bűvkörében megmártózni. Otto von Habsburg 1912-ben született.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

[tovább a teljes cikkre