Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 16. SZÁM - 2010. április 22.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Nagyon helyes, hogy a köztársaság elnöke és egyéb méltóságai kifejezték Magyarország hivatalos részvétét a lengyel elnök halála miatt. Így illik! De, hogy jön ide a nemzeti gyász? Mi közünk van nekünk, magyaroknak a lengyel elnökhöz?

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

1984. novemberében beléptem az MSZMP-be. Kelenföldön dolgoztam akkoriban, és állandóan mondogatták, hogy milyen jó lenne, ha belépnék. Baloldali meggyőződésű ember voltam, tehát nem okozott problémát, de nem vagyok az a párttag-típusú ember.

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

A VÁLASZTÁSOK ÉRTÉKELÉSE – HOGYAN TOVÁBB?

A KÖZPONTI BIZOTTSÁG HATÁROZATA

1.  A Központi Bizottság értékelte a 2010. évi parlamenti választások első fordulója nyomán kialakult helyzetet.
2.  A Munkáspárt a 2010. évi választásokon megmutatta, hogy él és küzd a kapitalizmus ellen.
3.  A Központi Bizottság kijelenti: a Magyar Kommunista Munkáspártnak léteznie kell a jövőben is. A párt nem adhatja fel a harcot a kapitalizmus ellen.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Társadalom

A GYEREKEKET IS KIZSÁKMÁNYOLJÁK

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) tavalyi statisztikái szerint a világméretű törvényi tilalom ellenére több mint 200 millió 5–17 év közötti gyereket kényszerítenek munkára szerte a világon.

[tovább a teljes cikkre]

ALÁÍRÁSGYŰJTÉS A SZABAD VASÁRNAPÉRT

Aláírásgyűjtés indul az unióban, így Magyarországon is, a szabad vasárnapért. A döntés Brüsszelben született, több európai ország kereskedelmi szakszervezete kezdeményezésére. Összesen egymillió aláírást akarnak összegyűjteni azért, hogy legyen egységes európai szabályozás.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Évforduló

A nyugat-európai könyvesboltokban nem mennek ritkaságszámba Karl Marx könyvei. A tőke, Marx egyik alapműve még dicséretet is kap a tőkétől, mondván, hogy kiváló elemzést lehet olvasni benne a tőke működéséről. Lenin művei azonban nincsenek ott a polcokon. Lenint gyűlöli a tőke. Gyűlöli, mert ő megtette azt, amiről Marx és Engels még csak elméleteket írt.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

1.  A kommunista párt a munkásság tőke ellenes harcának feltétele.
2.  A párt kis létszámú, de edzett, felkészült harci szervezet. Tagjai ugyanakkor részt vesznek a szakszervezetek, civilszervezetek munkájában.
3.  A leendő párttagokkal egyénenként kell foglalkozni, tanítani őket, segíteni beilleszkedésüket. Lassú, alapos munkára van szükség.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

MÁJUS ELSEJÉN ITT A HELYED!

• 9 órától: gyülekező a Kodály köröndön
• 10 órától: felvonulás az Andrássy úton – a Hősök tere érintésével – a Városligetbe
• 10.30 órától: a Munkáspárt majálisa a városligeti Paál László sétányon
A ligetben felszólal Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, utána politikai és kulturális programokra várjuk a budapestieket.

[tovább a teljes cikkre]