Cikkek
 

II. (XVIII.) ÉVFOLYAM 28. SZÁM - 2007. augusztus 2.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Fidesz-dinnyét nem eszek
A nyári forróság megviseli a Fidesz PR-szakembereit is. Egyébként aligha álltak volna elő az önköltséges görögdinnye ötletével. A nagy ötlet lényege az volt, hogy a MAGOSZ, amely köztudottan a Fidesz szövetségese, önköltségi áron annyi dinnyét szállít az önkormányzatoknak, amennyit csak akarnak az óvodáik, öregek napközis otthonaik számára. Fizetni nyilván az önkormányzat fog, önkormányzati pénzből...
[tovább a teljes cikkre]

 
Pártélet

A mában kell élnünk
A Nagy Budapesti Regionális Elnökség az elmúlt év óta sokat tett a Pest megyei pártmunka megélénkítésére. Kohl Antal a nagykőrösi régió elnöke, régi újságíró rögtön felismerte a Balszemmel című könyv nyilvános bemutatásában rejlő lehetőséget.
[tovább a teljes cikkre]

 
Választás

Bátonyterenye polgármestert választ
Augusztus 12-én polgármestert választ Bátonyterenye. A korábbi polgármester néhány hónappal tavalyi megválasztása után lemondott.
[tovább a teljes cikkre]

 

„Én László Sándort javaslom polgármesternek! Jól járnak vele!“
Ha Bátonyterenyén élnék, örülnék, ha a polgármesterünk László Sándor lenne. Bányászcsaládból származik, aki megtanulta becsülni a munkát és tisztelni a munkást, a dolgozót. Ismeri a vállalkozók világát is, tudja, hogy mivel kellene támogatni a kis- és középvállalkozókat.
[tovább a teljes cikkre]

 

„Itt akarok élni, dolgozni“
A közelmúltban Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mutatta be a Munkáspárt bátonyterenyei polgármester-jelöltjét, László Sándort. A Munkáspárt vállalja László Sándor értékeit, tisztességét, szakmai hozzáértését, emberségét. László Sándor vállalja a Munkáspárt értékeit, következetes kiállását a munkások, a dolgozók, a magyar vállalkozói réteg mellett. - emelte ki a párt elnöke. A Munkáspárt jelöltjével készítettünk interjút.
[tovább a teljes cikkre]

 

Kit válasszak polgármesternek?
Augusztus 12-én Bátonyterenye polgármestert választ. Hat jelölt tudta összegyűjteni a 300-300 kopogtatócédulát, közülük lehet választani. Olvasóink aligha mennek el minden gyűlésre, megpróbálunk egy kicsit segíteni. Nos, kit is válasszunk polgármesternek?
[tovább a teljes cikkre]

 
Belpolitika

Csőd szélén a magyar konzervipar
Az uniós csatlakozás és a kormány politikájának újabb vesztese a hazai élelmiszerfeldolgozó-ipar lett. Csökkenő termelés, szűkülő piaci mozgástér, és romló finanszírozás jellemzi a magyar konzervipari vállalkozások zömét.
[tovább a teljes cikkre]

 

Ne vegyünk Danone-terméket!
Az Interneten rohamosan terjed egy kezdeményezés, amit érdemes nekünk is támogatnunk. Ne vásároljunk semmit, ami Danone!
[tovább a teljes cikkre]

 

A Munkáspárt a csepeli sport mellett
A Magyar Kommunista Munkáspárt Csepeli szervezete az alábbi közleményt adja ki: A Munkáspárt csepeli szervezete tiltakozik az ellen, hogy az MSZP csepeli szervezete, önkormányzati képviselői csoportja már másodszor (július 13. és július 20.) akadályozta meg a rendkívüli képviselőtestületi ülés megtartását, melynek témája a Csepel SC Alapítvány helyzete, gondjai és jövője.
[tovább a teljes cikkre]

 

Szocialista obstrukció csepelen
Csepelen éleződik a helyzet. Csepel még mindig az MSZP egyik budapesti fellegvárának számít, de a védők már gyengülnek. A 2006-os önkormányzati választásokon Tóth Mihály szocialista polgármester, aki emberemlékezet óta vezeti a kerületet, 47 százalékkal nyert. Nem is ez az érdekes, hanem az a tény, hogy a Fidesz-KDNP színeiben induló Németh Szilárd 38 százalékot kapott.
[tovább a teljes cikkre]

 

Mit akar a Fidesz csepelen?
Az alábbiakban részleteket idézünk a Fidesz csepeli sporttanácsnokának, Németh Szilárdnak a hivatalos előterjesztéséből...
[tovább a teljes cikkre]

 

Áldozattal és alázattal szolgálni a munkásmozgalom ügyét
Egymás tapasztalatainak megismerése, a jó ötletek és megoldások gyors elterjesztése a párt fontos tartaléka.
[tovább a teljes cikkre]

 
Külpolitika

Oleg Senyin 70 éves
Oleg Szemjonovics Senyin, az orosz és a nemzetközi munkásmozgalom kiemelkedő személyisége, a Szovjetunió Kommunista Pártjának elnöke július 22-én töltötte be 70. életévét.
[tovább a teljes cikkre]

 

A Kínai Kommunista Párt 3. Kongresszusa: egyéni belépés a nemzeti pártba
A kínai kommunisták 2. kongresszusa 1922-ben - mint láttuk - megváltoztatta a párt politikáját. A szocialista forradalom azonnali megvalósítása helyett a fokozatos harcot hirdette meg. Előbb demokratikus, antifeudális és anti-kolonialista forradalom, együtt a polgársággal, majd később szocialista forradalom a polgárság nélkül, sőt annak ellenében. A párt 3. kongresszusának volt a feladata 1923. június 12-20. között, hogy ezt a politikát átvigye a gyakorlatba, azaz a két kínai politikai erő, a kommunisták és a Kuomintang viszonyára.
[tovább a teljes cikkre]

 
Kádár János

Nevessünk együtt Kádárral
A tábornoki ébresztő
Kádár János idején az MSZMP és az állam első számú vezetőit a Belügyminisztérium Kormányőrsége védte. A Kormányőrség 1959-ben lett önálló fegyveres testület, mely a belügyminiszter első helyettesének közvetlen irányítása alá került, és ettől fogva együtt látta el a személy-, a helyszín-, a lakás- és az objektumbiztosítást...
[tovább a teljes cikkre]

 
Elmélet

Elméleti sarok: Vigyázat, veszélyes
A politikai harc A politika nem valamilyen különlegesség, nem elvont kategória, akárhogyan is igyekszik a tőkés világ misztifikálni. A politika olyan tevékenység, amelynek keretében a társadalom egyes osztályai igyekeznek megszerezni, felhasználni és megtartani az államhatalmat. A politika tehát arról szól, hogy a társadalom különböző osztályai hogyan szerzik meg az államhatalmat, és azt hogyan hasznosítják saját érdekünkben.
[tovább a teljes cikkre]

 
Vélemény

Hányszor lehet bennünket becsapni?
Néhány évvel ezelőtt egyszer már kegyetlenül becsapták az embereket. Most ugyanezt teszik. Rajtunk múlik, hogy újra bedőlünk-e neki. 1998-ban a tőke a nyugdíjrendszerben látott fantáziát, most az egészségbiztosításban. 1998-ban azzal ámították az embereket, hogy az állami nyugdíjbiztosítás nem biztos, keveset hoz, de ha belépnek a magánbiztosítókba, nem kell aggódni a jövőért. Mi akkor is magyaráztuk, hogy a magánnyugdíjbiztosító ugyanolyan tőkés vállalkozás, mint, mondjuk, a konzervgyártás. Mindkettőnek mehet jól, és mindkettő mehet csődbe. Persze, az állam is csődbe mehet, de ez ritkábban szokott előfordulni...
[tovább a teljes cikkre]

 

Hálás utódok?
Halottgyalázást, kegyelettiprást gyakorol a Szocialista Párt azzal párhuzamosan, hogy, mint hírlik, a budapesti István utcában új székházat építtet a Köztársaság téri központ helyett. A régit, a patinásat eladják egy külföldi cégnek.
[tovább a teljes cikkre]

 
Hírek

A Munkáspárt országos ünnepsége
Kisújszállás, 2007. augusztus 20.
Részletes program
[tovább a teljes cikkre]

 

Ünnepi megemlékezés Kecskeméten
A Munkáspárt Bács-Kiskun megyei szervezete nemzeti ünnepünk alkalmából kulturális műsorral és koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tart...
[tovább a teljes cikkre]

 

Az Eszperantista Kommunisták Kongresszusa
Eszperantista Kommunisták Nemzetközi Kollektívája szeptember 12-a és 16-a között tartja soron következő éves kongresszusát Csehországban.
[tovább a teljes cikkre]

 

Támogasd a Front tábort!
A Baloldali Front - Kommunista Ifjúsági Szövetség idén is szervez nyári tábort. A tábor október 19-23-ig lesz Salgótarjánban. A táborban politikai előadásokat szervezünk többek között a Baloldali Front és a Munkáspárt életéről, a fiatalok munkavállalási és munkanélküliségi helyzetéről, a cigányfiatalok helyzetéről, s nemzetközi kérdésekről, így az Európai Baloldali Pártról, a venezuelai Bolivári Forradalomról, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom 90 éves évfordulójáról.
[tovább a teljes cikkre]