Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 3. SZÁM - 2009. január 22.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

z embereknek nagyon elegük van a parlamenti pártokból, és általában a politikai elitből. Jöjjön valaki, aki ezek ellen van, s én, a bizonytalan, de nagyon öntudatos magyar választó rá szavazok! Ki ne becsülné a humanizmust, olyan ismeretlenül is hangzik? Hát, gyerünk! Kicsit primitíven ez a jelenség lényege. Aki ugyanis veszi a fáradságot, és végiggondolja a humanisták programját, aligha hiszi komolyan, hogy bármi is megváltozik, ha története­sen bejutnak a parlamentbe. Várady Tibor, aki egyébként tiszteletre méltó ember, most azzal kampányol, hogy kiáll „a melegek egyenjogúságáért, és a hajléktalan emberek lakhatáshoz való jogáért.”
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Tipikus proletárcsaládban születtem. Az emberek szeretete és a szociális problémák iránti érdeklődésem döntő jelentőségű – negyven esztendős párttagságom meghatározó pillére. A szocializmus éveiben mezőgazdasági pályám „egyéni csúcsa” a TSZ-elnökség volt, 1976-86 között. Hat évig gazdaságpolitikai munkatársként dolgoztam az Ózdi Járási Pártbizottságban.
  A rendszerváltás és a TSZ-ek megszűnése egyik alapos oka volt pályakorrekciómnak.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Belpolitika

Tévedés azt hinni, hogy a hatalomban csupa korlátolt ember ül. Pontosan tudják, hogy a magyar kapitalizmus válságban van, amit most súlyosbít a világkapitalizmus válsága. Annak idején ők adták el a magyar ipart, a magyar gazdaságot a külföldi tőkének. Jött is a pénz, s biztonságot is adtak. Ne féljetek, nem engedjük, hogy a kommunisták újra elvegyék tőletek a hatalmat! Ma azonban az USA és az EU gazdaságai is bajban vannak, átrakják gondjaikat Magyarországra. Nincs magyar termelés, halvány gyenge a magyar vállalkozói réteg, nincs mivel védekezni.


[
tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Itt az ideje harcolnotok saját és munkástársaitok érdekeiért!
  A gazdasági válság tízezrével löki az utcára a hozzátok hasonló dolgozókat. Nyomor, munkanélküliség, adósságcsapda, megaláztatás vár rátok, ha nem veszitek fel a harcot a tőkés kizsákmányolás ellen.
  Pedig nem Ti okoztátok a válságot, csak veletek akarják megfizettetni!
  A gazdasági összeomlást a kapitalista rendszer mélyreható, széleskörű, és törvényszerű válsága okozta.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Kuba

 

 

Vélemény

Megírtuk: Izrael azért támadta meg a Gáza övezetet, mert kormánya népszerűséget remélt egy győztes háborútól. Februárban Izraelben lesz is parlamenti választás, a mostani bal-közép koalíció népszerűségi indexe emelkedett is az elmúlt hetekben.

[tovább a teljes cikkre

Pártunk sajtóorgánuma A Szabadság, és néhány megyei regionális kiadvány, többek között a Viharsarki Munkáshíradó, igyekszik tájékoztatni tagságunkat és a lapok olvasóit a valós baloldali eseményekről. Sajnos a sorozatos erőfeszítések ellenére is nehezen szaporodik e sajtótermékek támogatóinak tábora.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Történelem

 Magyarországon 1945 után egészen rövid ideig, 1948-ig volt többpártrendszer, melyben a kommunista párt mellett polgári pártok is léteztek. Ebben az időszakban dőlt el a kérdés, hogy Magyarország kapitalista ország marad-e, vagy elindul a szocializmus útján. 1948-56 között a kommunista Magyar Dolgozók Pártja volt az egyetlen párt. A szocializmussal szemben fellépő polgári pártokat felszámolták.

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

[tovább a teljes cikkre