Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 38. SZÁM - 2009. október 15.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A magyar politikai élet mindig szül újabb és újabb meglepetéseket. A múlt héten polgármesterek tüntettek a kormány költségvetési tervezete ellen. Első körben rácsapták a miniszterelnökre az ajtót, mondván, hogy nem lehet csak elvonni a pénzt, ugyanakkor elvárni, hogy az önkormányzatok működtessék az iskolákat, a kórházakat, meg minden egyebet. A polgármesterek követelései szerintem is jogosak. Erről egyébként a szocialista polgármesterek sem nagyon vitatkoznak, legfeljebb nem tüntetnek.  
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Otthon gyakran van szó politikai kérdésekről, a szocializmus éveiről, mikor én még nem éltem, és a jelenlegi nagyon rossz helyzetről. Szüleimmel mentünk el a Munkáspárt május elsejei rendezvényére, ahol már Nagy Judittal vittem a transzparenst. Engem nagyon érdekelnek a mozgalmi élettel kapcsolatos dolgok. A debreceni Pulykanapokon be is léptem a Baloldali Frontba. Édesanyám a Munkáspárt aktív tagja. Ott voltam a váci és a budapesti gyár előtti akciókban is.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Államosítás! Számonkérés! Munkahelyteremtés! Ez a három meghatározó pontja a Magyar Kommunista Munkáspárt új választási programjának, amelyet október 10-i ülésén fogadott el a Központi Bizottság. A fenti jelszavak fejezik ki leginkább a Munkáspárt politikájának lényegét, ezek a pontok különböztetnek meg minket elsősorban a polgári pártoktól, a Fidesztől, az MSZP-től vagy akár a Jobbiktól. A választási programban szerepel még egy meghatározó jelszó: a Munkáspárt az egyetlen baloldali párt. A programot A Szabadság novemberben teljes egészében publikálja, a párt aktivistái decemberben félmillió példányban megkapják külön is.

[tovább a teljes cikkre] 

Nincs több kifogás! Nem lehet többet azt mondani, hogy azért nem vállalkozunk utcai akciókra, mert nincs hozzá eszközünk. A Munkáspárt Központi Bizottságának ülésén a megyék illetve Budapest megkapta a szükséges „fegyvert”. Elsősorban is mindenki kapott újra a „Megérte? Ezt akartad?” röplapból. Van új anyag is, a „Fogjunk össze a jövőnkért!” című röplap.

 

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Magyarország

MUNKÁSPÁRTI KÉRDŐÍV

  [tovább a teljes cikkre]

A megmozdulást a Kézbesítők Szakszervezete (KÉSZ) és a Postai Érdekvédelem ’92 (PÉV 92) szervezte, melyre első alkalommal – nagy örömünkre – csatlakoztak más postai szakszervezetek is.
 A Postások Független Szakszervezete (POFÜSZ) és a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége (POFÉSZ) vezetői szintén jelezték részvételi és felszólalási szándékukat.

 [tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Győr-Moson-Sopron megyében, úgy tűnik, komolyan veszik a közelgő parlamenti választásokat. A jelölteket kijelölték, és meghatározták azokat a választókerületeket is, melyek feltétlenül szükségesek a megyei lista megállításához. Már biztosan tudható, hogy Mosonmagyaróvár térségében maga a megyei elnök, Belovitz Károly erdész indul.

 

 [tovább a teljes cikkre]

Munkáspárti születésnap

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

Az én húsz évem – Dudás György

 

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait. Ezúttal Dudás György emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Deep Inside

Bulizz a Fronttal

Ha nem tudsz eljönni Front-táborba, akkor sem kell otthon ülnöd: várunk október 24-én este, a balassagyarmati Baloldali Front közreműködésével szervezett, III. Deep Inside amatőr progresszív DJ fesztiválra.

[tovább a teljes cikkre]