Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 41. SZÁM - 2009. november 05.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A múlt héten a pécsi egyetem politikai tudományokkal foglalkozó diákjai hívtak meg. Jó nekik! Számukra egy politikust két órán keresztül faggatni nagyjából olyan, mint az állatorvosi karon felboncolni egy lovat. Különbség persze van. A ló ritkán vállalkozik önként erre a mutatványra, a politikusnak meg örömmel vállalnia kell, hiszen, úgymond, ők az ifjúság. Mindjárt szeretném leszögezni:
[tovább a teljes cikkre]

 

Interjú

– Proletár családban születtem és nevelkedtem, a baloldali gondolkodást a családomból hoztam. A mi kis otthonunkban mindig a polcon voltak Lenin, Marx és más nagy gondolkodók könyvei. Édesapám is arra ösztönzött, hogy ezeket olvassam. 14 esztendős korom óta proletár irodalmat olvasok. 2005-ben édesapám elvitt az ATTAC Magyarország gyűléseire, ez nem kommunista, csak antiglobalista szervezet.

  [tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

A Kommunista Kezdeményezés elnevezésű osztrák szervezet vendége volt múlt vasárnap Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke. A szervezet öt esztendővel ezelőtt vált ki az Osztrák Kommunista Pártból (KPÖ), mivel úgy ítélték meg, hogy a „történelmi” párt egyre kevésbé harcol a kapitalizmus ellen, és egyre mélyebben kötődik az opportunista Európai Baloldali Párthoz.

[tovább a teljes cikkre] 

 

 

Választási program

Váltsuk le a kormányt a mostani választásokon! Az MSZP és az SZDSZ felbecsülhetetlen károkat és mérhetetlen szenvedést okozott a magyar embereknek. A tőkések, a gazdagok egyre jobban élnek. Mi egyre szegényebbek vagyunk, a bankok meg egyre gazdagabbak.

Nem elég a kormányt leváltani! A Fidesz most változást ígér, de ettől nekünk nem lesz jobb. Új értékeknek, új embereknek kell bekerülni­ük a politikába. Ha nem lesz ott a Munkáspárt, megint a dolgozóval fizettetik meg a válság árát.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Munkát, békét, biztos megélhetést!  

Elérkezett az idő, hogy Munkát, Békét, Biztos megélhetést követelve tömegesen vonuljunk az utcára és megálljt parancsoljunk a népnyúzó politikának, az embertelen kizsákmányolásnak!  

November 8., 13.30-kor, Szabadság tér

A Magyar Szociális Fórum – Szociális Kerekasztal
Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége
Igazságos Jogállamért Szövetség
Magyar Antifasiszta Ligaszövetség
Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártja
Fehér Kéményseprők Országos Szövetsége
Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Bp. XI. ker. Szervezete,
ÚJÚL Egyesület
Magyar Kommunista Munkáspárt
Magyar Adófizetők Országos Szövetsége

[tovább a teljes cikkre]

Hős mártírjainkra emlékezünk ma, az 1956-os ellenforradalom évfordulóján. Ez az esztendő nemcsak az emlékezés, hanem a számvetés és önvallomás ideje is. Ezen a helyen azok az elvtársaink nyugszanak, akik fegyvert fogtak a szocializmus védelmében, katonák, akik a Magyar Népköztársaságot védték esküjükhöz híven 1956 őszének hideg és sötét napjaiban

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Történelem

Az én húsz évem – Erdős Ferenc

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története - közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Erdős Ferenc emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjelent
Thürmer Gyula
új könyve!

Mi volt Kádár János végrendelete?

Erre a kérdésre is választ kap, ha eljön november 10-én, délután 16 órakor a Csepeli Munkásotthon második emelet 204-es termébe, ahol Thürmer Gyu­la, a Munkáspárt elnöke dedikálja most megjelent, „Az elsikkasztott ország” című könyvét. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Munkáspárt csepeli szervezete
November 6-án, 18 órakor Thürmer Gyula
a Fókusz KönyVáruházban
(1072 Budapest, Rákóczi Ferenc út 14.) dedikálja
„Az elsikkasztott ország” című, most megjelent könyvét.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

[tovább a teljes cikkre]