Cikkek
 

IV. (XX.) ÉVFOLYAM 9. SZÁM - 2009. március 5.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Minap az egyik magyar város jegyzője megosztotta velem véleményét a város elmúlt húsz évéről. Ne kérdezd, hogy melyik város, úgysem mondom el. Tudhatnád, hogy a mostani Gyurcsányos-Draskovicsos időkben sose lehet tudni.
[
tovább a teljes cikkre]

 
Interjú

– Az ifjúsági mozgalom valamennyi szakaszának részese voltam. A szocializmus évei alatt tanulhattam, mindenfajta megalázkodás nélkül, s csak 1982-ben lettem párttag. 1985-től 1989-ig a helyi szövetkezet párttitkáraként is dolgoztam. Szomorúan és kétségbe esve tapasztalhattam meg az új üdvöskék és a reformerek szándékait. Megállítani őket már nem lehetett, de nem tartottam velük. Az MSZMP újjászervezésekor az akkori helyi párttagság nagy része engem választott elnöknek, és új tagok is jelentkeztek.

  [tovább a teljes cikkre]

 
 
Munkáspárt

A Munkáspárt Nagy-Budapesti
aktívaértekezletének állásfoglalása
a 2009. évi feladatokról

A MUNKÁSPÁRT PROGRAMJA

[tovább a teljes cikkre] 

 A Depolit és az MTA DAB Politológiai Munkabizottságának meghívására Thürmer Gyula az elmúlt héten előadást tartott a debreceni egyetem érdeklődő hallgatói részére. A nap folyamán a Munkáspárt és a Baloldali Front debreceni szervezete almavásárt rendezett. Az olcsó alma beszerzésében és értékesítésében a Front egyik vállalkozó tagja, Répási Zoltán vállalt oroszlánrészt.

 

  [tovább a teljes cikkre] 

 

 

Történelem

Az ellenzéki erők március 15-én stratégiai áttörést akarnak elérni. Március 15-e jellegénél fogva alkalmas az ellenzéki demonstrációra. A nemzeti gondolatok, a zsarnokság elleni harc felidézése mellett lehetőséget kínál a szocializmus elleni támadásra. Több céljuk van. Demonstrálni akarják az ellenzéki erők lehető legteljesebb egységét. Egyúttal meg akarják mutatni ország-világ előtt, hogy az egyik oldalon vannak ők, úgymond a nép nevében, a másik oldalon a hatalom, az MSZMP. S még valami:

[tovább a teljes cikkre

 

 

Aktuális

[tovább a teljes cikkre