Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 12. SZÁM - 2010. március 25.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A Munkáspárt demokratikus erő, de üzenjük Lendvai úrasszonynak: ránk ne számítson! A Munkáspárt a saját jelöltjeire és listáira fog szavazni. Ahol nincs jelölt, nincs lista, ott nem megyünk el szavazni. Nemet mondunk a tőkés pártokra.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

1957-ben lettem KISZ-tag, alapítója voltam a szervezetnek az ellenforradalom után. 1971-ben felvettek az MSZMP-be. Nem előzmény nélküli ez a beállítódás. Szüleim 1944-es párttagok. Édesapám fizikai munkásból lett pártaktivista és munkásigazgató. Járási tanácselnök volt, de a „padláslesöprésekben” nem akart részt venni, ezért leváltották. Nem a törvényes, kötelező beszolgáltatásra gondolok itt, ami egy háború után szükséges, hanem a valódi lesöprésre.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

A HARCNAK NINCS VÉGE!

A Munkáspárt nem érte el kitűzött célját ezen a választáson, nem tudott országos listát állítani. Ebben a helyzetben ült össze múlt szombaton a párt Központi Bizottsága. A felszólalók többsége leszögezte: siker csak ott volt, ahol korábban is folyamatosan dolgoztak, ebből kell tanulni, levonni a szükséges szervezeti és egyéb tanulságokat. Ettől függetlenül jelenleg még harcban állunk: a választásoknak még nincs végük, ki kell használni a kampány adta lehetőségeket!

 

 

SZÜKSÉG VAN A KOMMUNISTA PÁRTRA!

A választások után át kell gondolnunk létezésünk feltételeit.  A mi pártunk olyan, mint egy nagy fa. Megöregedett, elveszti életerejét, sajnos, egyre gyorsuló ütemben. De az öreg fa mellett megjelentek és megjelennek friss, fiatal hajtások. Számunkra egyetlen értelmes lehetőség van: ápolni, segíteni a fiatal hajtásokat, az új munkamódszereket, új szervezeti formákat.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

HÁRMAN TIPORTAK,
HÁRMAN ÜZLETELTEK

Hat párt tudott országos listát állítani az április 11-i parlamenti választásokra. Az MSZP, a Fidesz és a Jobbik mind a 176 választókörzetben összegyűjtötte a kopogtatócédulákat. Ezen nincs is mit csodálkozni, irdatlan pénzügyi lehetőségek, média- és reklámfelületek, fizetett aktivisták tízezrei álltak mögöttük.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

A MUNKÁSPÁRT JELÖLTJEI

[tovább a teljes cikkre]

 

SZOLNOK FOLYTATJA A KAMPÁNYT

A Munkáspárt Jász-Nagykun-Szolnok megyében megállította területi listáját – jelentette be Bencsik Mihály, megyei elnök a Munkáspárt megyei kampánynyitóján, Szolnokon.
 

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

ELMÉLKEDÉS A RENDCSINÁLÁSRÓL

Mindig azt mondom, ha a gazdasági helyzetünket próbálom magyarázni, hogy a saját háztartásunkat, költségvetésünket vegyük alapul. Ebből indulok ki: kell lakni, enni, hogy legyen energiánk élni, dolgozni, munkát keresni.Mindannyian tudjuk, óriási gondok vannak. Emberek milliói élnek katasztrofális körülmények között kis hazánkban.
Megoldást kell találni!

 

KIRE SZAVAZZUNK?
AKARSZ-E A BALOLDAL ÁRULÓJA LENNI?

Április 11-én egy becsületes és helyes választás van. Ahol van munkáspárti jelölt, rá szavazunk, ahol nincs, otthon maradunk!
   Az igazi harc ezután kezdődik!

[tovább a teljes cikkre]
 

MI MINDIG ITT LESZÜNK!

   Egyre többen leszünk, kampányunk szerencsére rengeteg politikai öntudatára ébredő munkást, dolgozót, fiatalt szólított meg. Értük is mennünk kell, tovább!
És megyünk, mert tesszük a dolgunkat továbbra is – kiállunk minden igazságtalanul sújtott emberért, legyen az kilakoltatás, egészségügyi hátrány, oktatási elmarasztalás, elfogadhatatlan bánásmód.
Keressenek bennünket, s jövünk! A Munkáspárt a jövőben is kiáll a kiszolgáltatottak mellett!

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Meghívó

A Munkáspárt Budapesti Elnöksége
2010. április 2-án, pénteken délután
16.00 órai kezdettel
hazánk felszabadulásának
65. évfordulóján
megemlékezést és koszorúzást tart
a Szabadság téri Szovjet Hősi Emlékműnél.

Mindenkit szeretettel várunk!


[
tovább a teljes cikkre]