Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 39. SZÁM - 2010. október 8.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

A venezuelai választások nem sok visszhangot váltottak ki a magyar tőkés médiában. Miért is kellene? Elvégre Venezuela egy elmaradott, antidemokratikus ország, szép hazánk pedig, mint tudjuk, a modernség és a demokrácia fellegvára.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Október 4-én a MAL Zrt. ajkai timföldgyárának kolontári vörösiszap-tározójánál átszakadt a gát. A tározóból elsősorban a vörösiszapot fedő hatalmas mennyiségű iszapos víz folyt ki.
    A víz elöntötte a környező településeket, Devecsert, Kolontárt, Somlóvásárhelyt, Tüskevárt, Apácatornát és Kisberzsenyt. Eddig négyen haltak meg, több mint százan sérültek meg, a kár tízmilliárdos.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

Emelkedett hangulatú demokráciánk túl van legutóbbi megmérettetésén: véget értek az önkormányzati választások.

[tovább a teljes cikkre]

Szili Katalin újbaloldali pártot alapított a választások napján. A volt parlamenti elnök az önkormányzati választások napján, vasárnap – roppant elegánsan borítékolva anyapártja, az MSZP vereségét – hozta létre a Szociális Uniót.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Nem adjuk fel a harcot! - erősítette meg Kónya Béla és Török Sándor, az ózdi pártszervezet vezetője. Győzni ezúttal ugyan nem sikerült, de a munka folytatódik. A Munkáspárt Ózdon alternatív önkormányzatot hoz létre, minden kérdésről elmondja véleményét, ha kell, tiltakozik, ha kell, támogat.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Ságvári Endre mai is veszélyes a tőkés hatalom számára. Eltérően a munkásmozgalom sok más hősétől, az ő neve kevésbé felejtődött el, és minden adott ahhoz, hogy ma is szalonképes példaképe legyen a felnövekvő nemzedékeknek. Nem a munkásnegyedekből jön, zsidó értelmiségi családból származik.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

Vietnam már nem szegény ország, sőt 2020-ra modern ipari ország lesz, az évszázad közepére pedig fejlett ipari ország lesz – jelentette ki Pham Xuan Son, a Vietnami Kommunista Párt Központi Bizottsága Külügyi Osztálya vezetőjének első helyettese, aki küldöttség élén a Munkáspárt delegációjával tárgyalt.

[tovább a teljes cikkre]

A Munkáspárt jelöltje nyerte a brazil elnökválasztás első fordulóját. Dilma Roussef a szavazatok közel 47 százalékát kapta meg, míg legnagyobb riválisa, a Sao Paolo kormányzójaként ismert Jose Serra csupán 33 százalékot szerzett.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Moszkva urának bukása

Jurij Luzskov Borisz Jelcinnek köszönhetően lett Moszkva polgármestere. Együtt kormányoztak, együtt loptak

[tovább a teljes cikkre]