Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 41. SZÁM - 2010. október 22.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Október 3-a, az önkormányzati választás napja a demokrácia ünnepe volt – mint megtudtuk idejekorán köztársasági elnökünktől. Gondoltam is, hogy bundás kenyeret csinálok reggelire kakaóval, mint ahogyan édesanyám gyermekkoromban az ünnepi napokon. De ebben a fogyókúrázó világban már az ünnep se a régi, úgyhogy maradt a müzli.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

Nagyszerű dolog, hogy a Sapientia Erdélyi Magyar Tudomány-egyetemen magyar nyelven lehet megszerezni a tudást, és nagyon fontos az is, hogy ez a tudás hasznos, piacképes legyen a világban – mondta Schmitt Pál Marosvásárhelyen, az oktatási intézmény Műszaki és Humántudományok Karán rendezett ünnepségen.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Magyarország

A parlament elfogadta az államot évi 160 milliárd forinttal gazdagító különadókról szóló törvényt. Az extraadók december első napjaiban léphetnek életbe, és a tervek szerint 2012 végéig fenn is maradnak. A bankok után tehát az energia- és telekommunikációs szektort és a nagy kereskedelmi láncokat is megsarcolja a kormány.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Munkáspárt

Az elmúlt napokban Magyarország, de még külföld is, a vörösiszap sújtotta térségre fordította figyelmét. A vörösiszap okozta katasztrófa talán a sorozatosan pusztító árvizeknél is súlyosabb. Ha másért nem, hát azért, mert az áradat visszavonul, de a vörösiszap ott marad, fertőz, megszáradva nyálkahártyát irritál, hektárokat tesz évtizedekre terméketlenné.

[tovább a teljes cikkre]

 

Őszinte részvétünket fejezzük ki a magyar népnek a vörösiszap-katasztrófa miatt – mondotta Qian Naicheng, a Kínai Kommunista Párt Külügyi Osztályának helyettes vezetője kedden Pekingben, amikor találkozott Thürmer Gyulával, a Munkáspárt elnökével.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Történelem

Manapság folyik a Horthy-rendszer tisztára mosása. A hivatalos propaganda igyekszik elfelejtetni, hogy a második világháború csak szenvedést hozott Magyarországnak, és ezért nem a Szovjetunió, hanem a hitleri Németország és a vele szövetséges Horthy-rendszer a felelős. Arra sem akarnak emlékezni, hogy 1944-ben a háborúból kilépni csak a Horthy-rendszer ellenében lehetett. Ennek az ellenállásnak a fő szervezői pedig a kommunisták voltak.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Külföld

„Nagyon megható volt hallani Che hangját, amint Cesar Vallejo verseit idézte anyámnak szóló búcsúüzenetében, mielőtt elhagyta Kubát, és Kongóba utazott” – közölte Camilo, a néhai gerillavezér harmadik gyermeke, nem sokkal a dokumentumfilm Buenos Aires-i bemutatója előtt.

[tovább a teljes cikkre]

 

A nap folyamán 244 városban tartottak utcai felvonulásokat, összesen több millióan vonultak az utcákra. Egyes szektorokban, elsősorban a közlekedésben határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetés akár szombatig is eltarthat, amikor is újabb utcai felvonulást szerveznek a szakszervezete.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Rakétacsúcs Brüsszelben

[tovább a teljes cikkre]