Cikkek
 

V. (XXI.) ÉVFOLYAM 6. SZÁM - 2010. február 11.

MI A BAL SZEMÜNKKEL NÉZÜNK A VILÁGRA. ÍGY SOK MINDENT ÉSZREVESZÜNK, AMIT CSAK A JOBB SZEMÜNKKEL NEM LÁTNÁNK. MÁSKÉNT IS LÁTJUK A VILÁGOT, MONDJUK ÚGY, BALSZEMMEL. EZUTÁN MINDEN SZÁMUNKBAN ELMONDJUK, MIKÉNT IS LÁTJUK AZ ÉPPEN ESEDÉKES ESEMÉNYEKET A SAJÁT POLITIKAI ÉRTÉKÍTÉLETÜNK ALAPJÁN, BALSZEMMEL.
Balszemmel

Orbán a józanészre akarja építeni kormánya politikáját. Ez jó, csak kevés! Orbán beszédéből pont az hiányzik, ami a jövőbeni siker kulcsa lehet.
 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

Kommunista családból származom, nagyapám, édesapám is elkötelezett, aktív párttag, munkásőr volt. Ebben a szellemiségben és hitben nevelkedtem, és szinte természetszerű volt, hogy első munkahelyemen, 1984-ben, 18 éves koromban tagja legyek a KISZ-nek, a pártnak.

 

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Munkáspárt

TISZAÚJVÁROSBAN LESZ JELÖLT

Dr. Váli Zoltán személyében a városban jól ismert személyiség indul. Hasznosíthatóak az EP-választáson szerzett tapasztalatok is, de természetesen február első két hetében sokat kell dolgozni.

 

 [tovább a teljes cikkre]

A KOPOGTATÓCÉDULÁRA: MUNKÁSPÁRT!

MAGYAR KOMMUNISTA MUNKÁSPÁRT!

Ez az első hét, és a rákövetkező a döntő jelöltállításban. Ezekre a napokra, aki dolgozik, vegyen ki szabadságot, aki nyugdíjas, tegye félre teendőit. Mert tíz nap alatt kell összegyűjteni választókörzetenként 750-800 ajánlószelvényt, ezt követően már szinte lehetetlen többet szerezni, mindent elvittek a nagy pártok.

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Interjú

GYŰJTENI! GYŰJTENI!
ELŐRE A JÖVŐNKÉRT!

A Munkáspárt húsz éve él, létezik, annak ellenére, hogy a helyzetünk soha sem volt könnyű. Miért voltunk erre képesek? Nos, azért, mert mindig hittünk egy jobb és igazságosabb társadalomban. De a hit önmagában kevés lett volna. Küzdöttünk is a kapitalizmus ellen. Ezért élünk, és ezért fogunk élni. Egy viszont biztos: a következő napokban, hetekben kegyetlenül össze kell szednünk magunkat, hogy sikeresek legyünk a választásokon és könnyebb legyen a jövőnk. Úgyhogy, előre a jövőnkért!

[tovább a teljes cikkre]

 
 

Magyarország

MUNKAHELYTEREMTÉS:
DUMA HELYETT TETT KELL!

A Munkáspárt programja egyértelmű. Munka akkor lesz, ha munkát adunk. Ha újra lesz gyár, ha újra lesz termelés. A kis- és középvállalkozónak újra lehetőséget adunk. Nem, az államosítás nem a trafik, a cipész újraállamosítását jelenti, hanem annak felkarolását a multikkal szemben.

 

[tovább a teljes cikkre]

MUNKÁT ÉS TISZTESSÉGES FIZETÉST BIZTOSÍTUNK

1.  Az állam fog munkahelyeket teremteni. Lehetővé tesszük, hogy mindenki      dolgozhasson.
2.  Új munkatörvénykönyvet és szakszervezeti törvényt vezetünk be! Nagyobb      védelmet adunk a dolgozóknak, több jogot kapnak a szakszervezetek.
3.  A minimálbér havi 100 ezer forint lesz, a maximum bér havi egy millió!
4.  Szigorúan ellenőrizzük, hogy 8 óra munkaidő 8 óra legyen! Vasárnap      minden üzlet és bevásárlóközpont zárva lesz.

[tovább a teljes cikkre]

VÁNYÁRA EMLÉKEZZ, MAGYAR!


De Ványát soha ne feledd!
Ő érted adta az életét.
Neki ez volt a legtöbb. Ha hazamegy, újjáépíthette volna házát, tanulhatott volna, lehetett volna tanár, munkás vagy orvos. Vagy egyszerűen lehetett volna gyereke… Tanár, munkás, orvos.
Ő mindenét adta oda az életedért.
Érted adta. Magyar….

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Vélemény

Az én húsz évem - Mihály Zsuzsa

A Szabadság a Munkáspárt 20. születésnapja alkalmából sorozatot indít „Az én húsz évem” címmel. A Munkáspárt története – közös harcunk históriája. Nagygyűlésekről, felvonulásokról és választásokról éppúgy szól, mint a mindennapi munka, a szórólapozás, a kopogtatócédula gyűjtés vagy akár csak egy piaci beszélgetés „apró” pillanatairól. Várjuk mindazon párttagjaink írásait, akik úgy gondolják, hogy a Munkáspárt közös kincsévé tennék az elmúlt húsz év számukra fontos, emlékezetes pillanatait.

Ezúttal Mihály Zsuzsa emlékeit idézzük fel.

[tovább a teljes cikkre]

 

 

Aktuális

Mi volt Kádár János végrendelete?

Erre a kérdésre is választ kap, ha elolvassa Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnökének könyvét. „Az elsikkasztott ország” első kiadása hat hét alatt elfogyott a kiadónál, már a polcokon a második kiadása.

[tovább a teljes cikkre]